Kirazlı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma tarifi
Göz alıcı rengi ve serinleten ferahlığı ile kirazlı dondurma için az malzemeli pratik bir tarife hazır mısınız?
Bu basit kirazlı dondurma tarifi ile evde doğal ve lezzetli bir dondurma hazırlayabilirsiniz. İşte evde kirazlı dondurma yapmanız için basit bir tarif:
Malzemeler:
- 2 su bardağı taze kiraz (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı krema
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
-
Kirazları Hazırlama:
- Kirazları yıkayın, saplarını çıkarın ve çekirdeklerini çıkarın. Kirazları doğrayın veya bütün olarak kullanabilirsiniz.
-
Şurubu Hazırlama:
- Doğranmış kirazları bir kaba alın, üzerine toz şekeri ve limon suyunu ekleyin. Karıştırın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bu süre zarfında kirazlar şeker ve limon suyuyla bir şurup oluşturacaktır.
-
Krema ve Sütü Karıştırma:
- Bir başka kasede süt ve kremayı karıştırın. Eğer vanilin eklemek isterseniz vanilini bu karışıma ekleyin.
-
Karışımı Birleştirme:
- Kirazların bulunduğu kabın içeriğini süt-krema karışımına ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
-
Blender İle Karıştırma:
- Hazırladığınız karışımı blender ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Blender kullanmak istemiyorsanız, çatalla da iyice karıştırabilirsiniz.
-
Dondurma Makinesinde Pişirme:
- Dondurma makinesinin talimatlarına göre karışımı dondurma makinesine aktarın. Dondurma makinesinde karışımı dondurun. Eğer dondurma makinesi yoksa, dondurucuda dondurma karışımını ara sıra karıştırarak dondurun.
-
Dondurma Kıvamına Gelmesi:
- Karışım dondurulurken, ara sıra karıştırarak dondurma kıvamına gelmesini sağlayın. Dondurma kıvamına geldiğinde kirazlı dondurmanız hazır olacak.
-
Servis:
- Kirazlı dondurmayı dondurucudan çıkarın ve hemen servis yapın. İsterseniz üstüne taze kiraz veya başka meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!