Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? Kırmızı pancar turşusu tarifi

Vitamin ve mineral deposu kırmızı pancardan leziz bir turşu yapmak istiyorsanız işte pratik bir tarif...

Kırmızı pancar turşusu, hem lezzetli bir garnitür olarak hem de sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilebilir. Pancar, C vitamini, folat, lif ve mineraller gibi besin maddeleri açısından zengindir. Ayrıca, pancarın içerdiği doğal pigmentler, antioksidan özelliklere sahiptir ve sağlık için faydalıdır.

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg kırmızı pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 6-7 diş sarımsak
  • Yeteri kadar su

Yapılış:

  1. Pancarları yıkayın ve ince kabuklarını soyun.
  2. Kaynar suyu pancarların üzerine dökün ve pancarlar kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın. Pancarların sertliğine göre biraz daha kaynatabilirsiniz. Çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  3. Pancarlar haşlandıktan sonra delikli bir kepçe yardımıyla sudan çıkarın ve geniş bir kaba alın.
  4. Pancarlar biraz ılıdıktan sonra küp küp doğrayın. Doğradığınız pancarları kavanozlara yerleştirin. Aralara 1-2 diş sarımsak da ekleyin. Sarımsakları ortadan keserek paylaştırabilirsiniz.
  5. Ilıyan haşlama suyuna tuz ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız turşu suyunu kavanozlara paylaştırın.
  7. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
  8. Kavanozları serin bir ortamda beklemeye alın. Birkaç gün sonra turşunuz yemeğe hazır olacaktır.
  9. Afiyet olsun!

Bu kolay ve lezzetli kırmızı pancar turşusu tarifi ile lezzetli turşular hazırlayabilirsiniz!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber