Kuymak Tarifi: Masterchef Kuymak Nasıl Yapılır?

Yeni bölümleriyle yayına gelen MasterChef Türkiye'de yapılan Kuymak tarifi araştırılıyor. Yemek tutkunlarının pürdikkat takip ettiği Masterchef programında yapılan Kuymak tarifi sorgulanıyor. Peki, Kuymak nasıl yapılır? İşte dillere destan lezzetiyle damak çatlatan Masterchef Kuymak tarifi..

Karadeniz mutfağı lezzetleri sevenler toplanın, şahane kuymak tarifi veriyoruz. Masterchef All Star yarışında yapılan Kuymak tarifi araştırılıyor. Karadeniz Bölgesi'ne özgü olsa da çok sayıda yerde farklı tariflerle yapılan Kuymak püf noktaları sorgulandı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Masterchef Kuymak tarifi püf noktaları haberimizde yer alıyor. Kendine has lezzeti ve ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olan Kuymak nasıl yapılır sizler için derledik. İşte ustasından en güzel Kuymak tarifi..

MASTERCHEF ALL STAR KUYMAK TARİFİ

Türkiye'nin Karadeniz bölgesine özgü, mısır unu ve peynirle yapılan klasik bir kahvaltı yemeği olan Kuymak tarifi burada. Farklı bölgelerde farklı isimlerle anılan Kuymak; muhlama, yağlaş ya da mıhlama olarak da biliniyor. İşte leziz kuymak tarifi..

Malzemeler:

1 su bardağı mısır unu

1 su bardağı rendelenmiş Trabzon peyniri (ya da istediğiniz bir taze peynir türü)

2-2,5 su bardağı su (kıvamına göre değişiklik yapabilirsiniz)

50-100 gram tereyağı (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Mısır ununu bir süzgeçten geçirerek iri tanelerden arındırın.

Büyük bir tencereye tereyağını alın ve eritin.

Eriyen tereyağına mısır ununu ekleyin. Kısık ateşte mısır ununu kavurun. Bu işlem mısır ununun çiğ tadını almasını önler.

Mısır unu hafifçe kavrulduktan sonra üzerine suyu ekleyin. Sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.

Karışım kaynamaya başladığında içerisine rendelenmiş peyniri ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak peynirin erimesini sağlayın.

Kuymak koyulaşmaya başladığında kıvamını kontrol edin. Eğer çok koyuysa biraz daha su ekleyebilirsiniz. Ama unutmayın, kuymak servis edildiğinde biraz daha koyulaşacaktır.

Kuymak istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber