Masterchef Arabaşı Tarifi 23 Kasım Cumartesi: Arabaşı Hamuru Nasıl Yapılır?

Masterchef Türkiye yarışmasında günün lezzeti Arabaşı çorbası oldu. Hem hamuru hem de yoğun biberli çorbasıyla damakları çatlatan Arabaşı çorbasının nasıl yapılacağı merak konusu oldu. İşte 23 Kasım Cumartesi Masterchef Arabaşı tarifi..

Masterchef Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır?

Yemek severlerin pürdikkat takip ettiği Masterchef Türkiye yarışmasında gözler yeni bölüme çevrildi. 23 Kasım Cumartesi günü ekran başına geçen izleyiciler yeni bölüm lezzeti Arabaşı çorbasının tarifine odaklandı. İç Anadolu yörelerinden Çorum, Nevşehir, Ankara, Antalya, Burdur, Denizli, Muğla, Niğde, Sivas, Konya, Aksaray, Uşak mutfaklarında sıklıkla yapılan Arabaşı tarifini sizler için derledik. İşte 23 Kasım Cumartesi Masterchef Arabaşı tarifi..

MASTERCHEF ARABAŞI TARİFİ 23 KASIM CUMARTESİ

MALZEMELER

Çorba İçin:

-Tavuk parçaları

-1 yemek kaşığı salça

-Pul biber

-1,5 yemek kaşığı tereyağı

-2 kaşık un

-6 su bardağı tavuk suyu

Hamuru İçin:

- 1 litre su

- 10 yemek kaşığı un

- Tuz

ARABAŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Masterchef Arabaşı çorbası için önce hamuru yapın. 3 su bardağı suyu kaynatıp unla çözdürün. Kaynayan suya unu yavaş yavaş ekleyin.

Tepsiyi ıslatıp hamuru tepsiye yayın. Soğuk ortamda bekletin. Çorba için tavuğu haşlayın. Haşlanmış tavuk etini didikleyin.

Bir tencerede tereyağında unu kavurun. Yağsız unu kavurup kokusu çıktıktan sonra salça ve pul biber ekleyin.

Tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyip devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. Bir tane hamuru ağzınıza alıp çorbayı öyle içmeyi unutmayın. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Masterchef Türkiye Yemek Tarifi Arabaşı Çorbası
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber