Masterchef Balık Buğulama Tarifi 3 Kasım Cumartesi: Balık Buğulama Nasıl Yapılır?
3 Kasım Cumartesi günü 7 Mehmet lakaplı Mehmet Akdağ Masterchef yarışmasına konuk oldu. Akdeniz yemekleriyle haşır neşir olan ünlü şefin yemeği Balık Buğulama tarifi araştırıldı. İşte 3 Kasım Cumartesi Masterchef Balık Buğulama tarifi..
Yeni bölümlerle değişmeyen devam eden Masterchef Türkiye yarışmasında yeni bir gün lezzeti belli oldu. 3 Kasım Cumartesi günü 7 Mehmet lakaplı Mehmet Akdağ'ın konuğu olduğu Masterchef Balık Buğulama'da yarıştı. Ekran başındaki inceleme Balık Buğulama tarifinin püf noktalarını araştırdı. Peki, Balık Buğulaması nasıl yapılır? İşte 3 Kasım Cumartesi yemelere doyamayacağınız Masterchef Balık Buğulama tarifi..
MASTERCHEF BALIK BUĞULAMA TARİFİ
MALZEMELER
2 adet levrek
1 adet soğan
10 adet mantar
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım limon suyu
2 adet defne yaprağı
5 çorba kaşığı domates püresi
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Baharatlar
YAPILIŞI
Masterchef Balık Buğulama için levrekleri temizleyin. Soğan soyup halka halka halkalama.
Mantarları inceleyip dilimleyip biberleri ve domatesleri küçük küçük saklayın. Maydanozu ince doğrayıp sebzeleri tavada soteleyin.
Mantarları yumuşayana kadar soteleyin. Ardından limon suyu, defne yaprağı, domates püresi, su ve baharatları ekleyip eklemeyin.
Fırının sıcaklığına alıp üzerine sosu gezdirin. Parça aralıkları 200 derecelik sunum 30 dakika dayanır. Maydanozla süsleyip sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..