MasterChef kkori gomtang (Kore usulü beyran) tarifi

Kore mutfağı, dünya genelinde oldukça popüler bir mutfak haline geldi. MasterChef All Star'da 26 Eylül Salı günü yapılan yemekler arasında Kore mutfağının bu nefis çorbası, kkori gomtang (Kore usulü beyran), da yer aldı. Peki bu leziz çorbanın tarifi nedir? İşte Kore usulü beyranın adım adım tarifi...

Malzemeler:

  • 500 gram sığır kemikleri (örneğin kaburga veya kemikli et)
  • 250 gram ince dilimlenmiş sığır eti (sırt, but veya döş eti kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan, ince doğranmış
  • 4 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 2 ince doğranmış yeşil soğan (garnitür için)
  • Biber gevreği (isteğe bağlı, garnitür için)

Yapılışı:

  1. Sığır kemiklerini bir tencerede suyla kaynatın. 5 dakika sonra köpüğünü alarak kemikleri temizleyin.
  2. Kemikleri yeniden tencereye alın, 3-4 litre su ekleyin ve kısık ateşte 2-3 saat pişirin.
  3. Zeytinyağı veya sıvı yağı bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları ekleyin, pembeleşene kadar soteleyin.
  4. İnce dilimlenmiş sığır etini ekleyin, etler beyazlaşana kadar kavurun.
  5. Et suyunu süzün ve tekrar tencereye alın. Kaynatın.
  6. Kaynayan suya pirinç ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  7. Kıvamını kontrol edip, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  8. Servis yaparken ince doğranmış yeşil soğan ve biber gevreği ile süsleyin.

İşte bu kadar! Kkori gomtang (Kore usulü beyran) servise hazır. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber