Masterchef Vedat Başaran Seferceliye Tarifi: Seferceliye Nasıl Yapılır?

Yeni bölümüyle ekrana gelen Masterchef Türkiye yarışmasında konuk şef Vedat Başaran tabağı dikkat çekti. 30 Kasım Cumartesi günü yapılan Seferceliye tabağı izleyicilerin dikkatini çekti. Peki, Masterchef Seferceliye nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Masterchef Vedat Başaran Seferceliye Tarifi

Yeni bölümleriyle ekrana macerasına devam eden Masterchef Türkiye yarışmasında yeni gün başladı. 30 Kasım Cumartesi günü konuk şef Vedat Başaran Masterchef stüdyosuna geldi. Yarışmacıların yapması gereken Orta Doğu mutfağına özgü tabağı hazırlayan şef Vedat Başaran Seferceliye tarifiyle tüm dikkatleri üzerinde topladı. Peki, Masterchef Seferceliye nasıl yapılır? İşte 30 Kasım Cumartesi Masterchef Seferceliye tarifi..

MASTERCHEF SEFERCELİYE TARİFİ

MALZEMELER

Köftesi İçin;

1 su bardağı köftelik bulgur

Yarım su bardağı irmik

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kişniş

1 çorba kaşığı un

1 çay bardağı su

İçi İçin;

300 gram kuşbaşı et

7 tane arpacık soğan

4 diş sarımsak

1 çorba kaşığı domates salçası

1 su bardağı et suyu

1 tane büyük ayva

1 çay bardağı nar suyu

Üstünü geçecek kadar su

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

SEFERCELİYE NASIL YAPILIR?

Masterchef Seferceliye tarifi için önce köfteleri yoğurun. Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun. Biraz dinlendirip az az su ekleyin. Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp haşlamak için kaynar suya atın.

Köfteleri süzdükten sonra eti pişirin. Öncelikle eti pişirip pişen etin suyunu ayırın. Ayvaları doğrayıp soğanı temizleyin. Yağı tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavurun.

Soğanı ekleyip et suyunu ve nar suyunu ekleyin. Ardından 15 dakika kaynatıp köfteleri ekleyin. Ayvaları koyup ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. En son naneyi ekleyip biraz daha karıştırıp tabağa alın. Deneyenlere afiyetler olsun..

Seferceliye Masterchef Türkiye Yemek Tarifi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber