MasterChef'te yapılan leziz yüksük çorbası tarifi: Adım adım anlatım!

MasterChef programında sunulan, Mersin ve Adana yöresine ait leziz yüksük çorbası tarifi ve malzemeleri. Hem doyurucu hem de lezzetli bu çorba, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak!

MasterChef programında tanıtılan ve adından sıkça söz ettiren yüksük çorbası, özellikle Mersin ve Adana yöresinin sevilen bir lezzeti. Yediden yetmişe herkes tarafından sevilen bu çorba, hem ana yemek tadında olmasıyla hem de leziz iç harcıyla dikkat çekiyor. İşte, misafir sofralarınızı şenlendirecek yüksük çorbasının püf noktalarıyla beraber tarifi:

Yüksük Çorbası Tarifi Bu çorbada en dikkat çekici olan kısmı, hamur işi mantı benzeri parçaların iç harcıyla birleşerek ortaya çıkardığı muhteşem tat.

Malzemeler:

  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 limonun suyu
  • Hamur İçin:
    • 2 su bardağı un
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı su
    • 1 tutam tuz
  • İç Harcı İçin:
    • 250 gr kıyma
    • 1 soğan
    • Karabiber

Tarif:

  1. Öncelikle nohutları bir gece önceden suda bekletin.
  2. Kıyma, doğranmış soğan ve karabiber ile iç harcı hazırlayın.
  3. Hamur malzemelerini bir araya getirip yoğurun ve bezelere ayırın.
  4. Açılan bezeleri mantı inceliğinde olacak şekilde açın ve kare şeklinde kesin.
  5. Hazırladığınız iç harçtan bir miktar alıp hamurun ortasına koyun.
  6. Hamuru yüzük şeklinde kapatın.
  7. Et suyunu kaynatın ve içerisine nohut ile hamurları ekleyin.
  8. Ayrı bir tavada margarin ile salça ve naneyi kavurun ve çorbaya ekleyin.
  9. Son olarak limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu tarif sayesinde, evinizde de restoran kalitesinde bir yüksük çorbası yapabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber