MasterChef'ten Karadeniz'in meşhur lezzeti: Hamsikoli tarifi!
Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan hamsikoli tarifi, MasterChef programı sayesinde gündeme geldi. Peki hamsikoli nasıl yapılır? İşte detaylar...
MasterChef programında 3 Ekim Salı günü sunulan Karadeniz lezzetlerinden biri olan hamsikoli, izleyicilerin ilgisini çekti. Bu eşsiz lezzet, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde sıkça tüketilen ve sevilen bir yemektir. Ayrıca, 2021 yılında "Hopa Hamsili Ekmeği" adıyla coğrafi işaret belgesi almıştır.
Hamsikoli Nasıl Yapılır? İşte Tarif ve Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kg kılçıkları ayıklanmış hamsi
- 1 demet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze nane
- 1 demet pazı
- 2 adet kuru soğan
- Tuz
- Mısır unu
- Gerekirse su
Yapılışı:
- Hamsilerin kılçıkları temizlenir.
- Maydanoz, nane, pazı ve kuru soğan ince ince doğranır.
- Hamsi, doğranmış sebzeler, mısır unu ve tuz bir araya getirilir ve yoğrulur.
- Eğer karışım çok kuru olursa bir miktar su ilave edilir.
- Karışım, yağlanmış bir tepsiye eşit şekilde yayılır.
- 170 derecelik fırında, üzeri kızarana dek pişirilir.
Bu lezzetli yemeği, yanında yoğurt veya ayranla servis yapabilirsiniz. Ayrıca, hamsikoliyi limon sıkarak da tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!