Pofuduk poğaça nasıl yapılır?

Pofuduk poğaça, yumuşak ve hafif bir hamur üzerine çeşitli iç malzemelerle hazırlanan lezzetli bir poğaça türüdür. İşte pofuduk poğaça tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

• 1 su bardağı ılık süt
• 1/2 su bardağı ılık su
• 1/2 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz)
• 1 çorba kaşığı kuru maya
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• Yaklaşık 4 su bardağı un
İç malzeme için:
• Peynir, patates püresi, sucuk, sosis, ya da tercih ettiğiniz herhangi bir iç malzeme.
Yapılışı:

1. Hamur hazırlığı: Mayayı ılık sütün içinde eritin ve üzerine toz şeker ekleyin. Yaklaşık 5 dakika mayanın kabarması için bekleyin.

2. Diğer hamur malzemelerini ekleyin: Kabaran mayaya ılık su, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyin. Karışımı güzelce çırpın.

3. Un ekleyin: Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzu ele yapışmayacak, yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Eğer hamur çok sertse, az miktarda ılık su veya süt ekleyerek yumuşak bir kıvama getirebilirsiniz.

4. Hamuru dinlendirin: Yoğurduğunuz hamuru büyük bir kaba alın ve üzerini nemli bir bezle örtün. Yaklaşık 1 saat kadar, hamur iki katına çıkana kadar dinlendirin.

5. Hamuru şekillendirin: Hamurunuzu tezgah üzerine alın ve 8-10 eşit parçaya ayırın. Her parçayı elinizle yuvarlayarak düzgün yuvarlak hamurlar elde edin.

6. İç malzeme ekleyin: Her hamurun ortasına iç malzemeyi koyun. Bu noktada dilerseniz iç harçlarınızı farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz.

7. Poğaçaları şekillendirin: İç malzemeyi koyduğunuz hamurları kenarlarından toplayarak güzelce kapatın ve yuvarlak bir şekil verin

8. Poğaçaları tepsiye dizin: Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak dizin.

9. Poğaçaları dinlendirin: Poğaçaların tepside 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

10. Fırını 180 derecede önceden ısıtın ve poğaçaları pişirin: Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürerek çıtır ve güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Pişirme süresi yaklaşık 20-25 dakika olacaktır. Poğaçaların üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.

11. Pişen poğaçalarınızı fırından alın ve ılık veya oda sıcaklığında servis yapın.

Pofuduk poğaçalarınız hazır! Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber