Saç kavurma nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Türk mutfağına ait en sevilen yemeklerin başında gelen saç kavurma nasıl yapılır? İşte detaylar...

Saç kavurma, Türk mutfağına ait bir yemek çeşididir. Bu yöntemle yapılan yemeklerde özel olarak tasarlanmış büyük, yuvarlak ve geniş bir sac (tavaya benzer bir ekipman) kullanılır. İsmi de bu tavadan gelir.

Saç kavurma genellikle dana eti, kuzu eti veya tavuk eti gibi etlerin doğranarak sac üzerinde yüksek ateşte kavurulmasıyla yapılır. Etlerin yanı sıra soğan, yeşil biber, domates ve baharatlar da kullanılabilir. Yüksek ateşte kavurma işlemi, etlerin dışının kızarmasını ve içlerinin sulu ve yumuşak kalmasını sağlar.

İşte saç kavurma tarifi:

Malzemeler:

500 gram dana eti (isteğe bağlı olarak kuzu veya tavuk eti de kullanabilirsiniz)
2 büyük soğan
3-4 yeşil biber
3-4 domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılış:

Etinizi küçük parçalar halinde doğrayın ve bir kenara alın.
Soğanları soyup yarım ay şeklinde dilimleyin. Yeşil biberleri de dilimleyin. Domatesleri ise küçük küpler halinde doğrayın.
Geniş bir tavayı ocağa alın ve içine sıvı yağı ekleyin. Yağ ısınınca soğanları ve sarımsakları ekleyin. Kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
Doğradığınız etleri tavaya ekleyin ve etler renk alana kadar kavurun. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin ve karıştırın.
Yeşil biberleri ve doğranmış domatesleri ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar kısık ateşte pişirin.
Etlerin suyunu salıp çektiği ve malzemelerin yumuşadığı bir noktaya geldiğinizde saç kavurmanız hazır olacaktır.
Sıcak servis yapın ve yanında pilav, ekmek veya salata ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber