Salatalık turşusu nasıl yapılır? Salatalık turşusu tarifi
Kaynar suyla yapılan ve çok beklemeden hazır hale gelen salatalık turşusu tarifine ne dersiniz?
Salatalıklar, düşük kalorili bir besin kaynağıdır ve içerdikleri su, C vitamini, potasyum ve lif gibi besin maddeleri nedeniyle sağlığa faydalıdır. İşte salatalık turşusu tarifi...
Malzemeler
1 kg turşuluk salatalık
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 buçuk bardak üzüm sirkesi
3 diş sarımsak
Aldığı kadar sıcak su
Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
1. adım: İlk olarak salatalıkları iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın. Daha sonra sap kısımlarını çok derin olmayacak şekilde kesin.
2. adım: Daha sonra salatalıkları kavanozlara yerleştirip aralarına sarımsakları dizin.
3. adım: Ayrı bir kabın içerisine sirkeyi, kaya tuzunu alıp karıştırın.
4. adım: Daha sonra bu karışımı salatalıkları ve sarımsağı koymuş olduğunuz kavanozun içerisine yerleştirin.
5. adım: Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin.
Son adım: Daha sonra güneş görmeyen bir ortamda bir hafta kadar muhafaza etmeniz yeterli olacaktır.
Püf noktası: Bu salatalık turşusu tarifini diğer tariflerden ayıran en önemli özelliği içerisine sıcak, kaynar halde su koyuluyor olması. Salatalık turşusunun içerisine kaynar su koyuluyor olması sizi şaşırtmasın, bu halde yapılan turşusunun tadı daha kıtır kıtır ve lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.