TAM BİR VİTAMİN DEPOSU: Kış Sebzeleriyle Yapabileceğiniz Yemek Önerileri
2025 ocak ayına girişle birlikte kış sebzeleri sofraların vazgeçilmezi oldu. Davet sofralarınızı süsleyecek kış sebzeleriyle yapılan yemekler masanın yıldızı olmaya başladı. Kerevizden pırasaya, enginardan kabağa kadar birçok ürünü kullanabileceğiniz yemek önerileri sizler için hazırlandı..
2025 ocak ayına girişle birlikte kış sebzeleri sofraların vazgeçilmezi oldu. Davet sofralarınızı süsleyecek kış sebzeleriyle yapılan yemekler masanın yıldızı olmaya başladı. Kerevizden pırasaya, enginardan patatese kadar birçok ürünü kullanabileceğiniz yemek önerileri sizler için hazırlandı. İşte kış sebzeleriyle yapabileceğiniz pratik yemek önerileri..
KIŞ SEBZELERİYLE YEMEK ÖNERİLERİ
Mevsim sebzelerinin vitamininden en lezzetli şekilde faydalanabilmeniz adına çabucak hazırlayabileceğiniz birbirinden değişik sulu yemek tarifleri içeren bir liste hazırladık. Damak zevkinize göre ister etli ister zeytinyağlı olarak tatlandırabileceğiniz sulu yemek tarifleri resimli anlatımları ile işinizi kolaylaştırıp mutfakta size vakit kazandıracak. İşte kış sebzeleriyle yapabileceğiniz pratik tarifler..
KEREVİZLİ PATATES ÇORBASI
3 Orta boy patates
Yarım kereviz
1 litre su
1 orta boy soğan
Bir yemek kaşığı tereyağı
Biraz tuz
Üzeri için:
Bir tutam kuru nane
Biraz zeytinyağı
Hazırlanışı
Kerevizi soyup iri iri doğrayın. Limonla ovup patates ve soğanları iri iri doğrayın. Önce tereyağını eritip kereviz, patates ve soğanı dahil edin. Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Yumuşayana kadar pişirip dilediğiniz baharatları ekleyin. Karışımı blenderdan geçirip üzeri için nane ve zeytinyağını kızdırın. Afiyet olsun.
ISPANAK KÖKÜ MÜCVERİ
1.5 kg ıspanak
3 adet taze soğan
5 yemek kaşığı un
4 Adet Yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Hazırlanışı
Ispanağı ayıklayıp kök kısmını kesin. İyice yıkayıp yarım su bardağı pirinci haşlayın. Suyunu sıkıp ince ince kıyın. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu kıyıp ıspanak kökü ile karıştırın. Daha sonra karışıma un ve yumurtaları ekleyin. Mücveri tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız mücver malzemesini kızgın yağa kaşık kaşık döküp kızartıp servis edin.
PAZI ÇORBASI
200 gr Pazı Yaprağı
1 Kuru Soğan
1 Büyük Patates
1.5 Su Bardağı Su
1 Paket Tavuk Bulyon
1 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
Hazırlanışı
Pazı yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyip doğrayın. Tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü ilave edin. Karışımı blenderle ezip krema ekleyin. Baharatları ekleyip üzerine kaşar rendesi eklediğiniz çorbayı sıcak sıcak servis edin.
SEBZELİ KARALAHANA ÇORBASI
1 Demet Karalahana
1 Havuç
1 Kabak
1 Soğan
5 Çarliston Biber
1 Su Bardağı Mısır Unu
1 Çay Bardağı Buğday Unu
2 Patates
5 Kırmızı Etli Biber
5 Su Bardağı Su
6 Çorba Kaşığı Tereyağı
Hazırlanışı
Sebzeleri temizleyip haşlayın ardından ezin. Bir tavada mısır unuyla buğday ununu kavurun. Soğuduktan sonra suyu ekleyip çırpın. Karışıma blenderdan geçen sebzeleri, yağı ve tuzu ekleyin. Hazır olan çorbayı sıcak sıcak servis edin.