Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Anayasanın 4. maddesi!

Geçtiğimiz gün Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ekranlardan bir açıklama yaptı. Yapmış olduğu açıklama  Anayasa’nın 4. maddesinin değiştirilmesi yönündeydi. İlk üç maddeden bahsetmiyorum sadece 4. maddeden bahsediyorum şeklindeki açıklamada, değiştirilemez maddelerin olması siyaseten doğru değil ,  1980 askeri darbesinin anayasasında bugüne kadar 20 kez anayasa maddeleri değiştirilmiştir yani bu da maddelerin 3/2 sinin değiştiğini gösteriyor , deyince tüm parti temsilcileri ayaklandı.

Ayrıca ‘Anayasa mahkemesi cunta anayasasıdır bu yüzden ana yasanın 4. maddesi değiştirilmelidir, yüzyıllar sonra çocuklarımıza torunlarımıza neden değiştirilemeyen anayasa bırakalım ki.

Biz istiklal marşına karşı değiliz , bayrağa da karşı değiliz , tüm merkezlerimizde Türk bayrağı asılıdır. Başkentin Ankara olmasında da bir sorun yoktur.

Peki neden 4. maddenin değiştirilmesini bir an da gündeme taşıdınız sayın Zekeriya Yapıcıoğlu ?

Amaç ekonomik krizi unutturarak , Narin bebeğin öldürülmesi , sokak hayvanlarının katledilmesi, ve anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesi gibi konuları gündem de tutarak ÖZEL GÜNDEM YARATMAK MI ?

Anayasanın ilk 4 maddesi neydi buyrun hep beraber öğrenelim.

Madde -1-

Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

Madde -2-

Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Madde -3-

Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

Madde -4-

Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Bu dört maddenin değiştirilmek istenmesindeki amaç nedir ?

Aslına bakarsanız Hüdapar ‘ ın genel başkanı sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nun çok ılımlı ve sakin bir politikacı olduğunu gözlemliyoruz. Kendisi aslen Batman’lı ve bugüne kadar Hüdapar yöneticileri arasında en yumuşak karakterli ve iletişimi güçlü şahsiyetlerden bir tanesi.

Bu açıklamalarının önümüzdeki günlerde nereye kimlere uzanacağı merak konusu. Bizlerde sizler gibi kendilerini çok yakından takip ediyor olacağız.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER