Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anıl Acurman: Başiskele’de ittifak için baskı vardı

Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına konuk olan CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, “Adaylığımın düşürüldüğü süreç içerisinde ittifak için bir baskı vardı” dedi.

Furkan Çalışkan ile Kent

Geçtiğimiz hafta içinde adaylığına yapılan itiraz sebebiyle adaylığı düşürülen CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman’a YSK tarafından adaylığı geri verilmişti. Nokta TV’de merak edilenleri cevaplayan Acurman çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“KİM BU MAHMUT DİL?”

İşte Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programının konuğu olan Anıl Acurman’ın açıklamaları: “Genel merkeze bu olayı bildirdik. Ve bu operasyondan rahatsızlık duydular. ‘Kim bu Mahmut Dil’ dediler. Çok soruşturdular.

“YERELDE ADAY BELİRLEME YETKİSİ İSTEDİK”

Genel merkezimiz bununla alakalı olarak bizle hemfikir oldu. Genel merkezimize bir yazı yazdık. Bu süreçten sonra yerelde aday belirleme yetkisi istedik. Biz de bunu garantiye almak istedik. Biz aday belirleriz.

“ÖNÜNÜ KESMEK İSTEDİK”

Ama genel merkezler tak diye ittifak anlaşması yapar. Adayımız yarı yolda kalır, ilçemiz ittifaka zorlanır. Biz bunun önünü kesmek için, ben çekilirsem yeni adayın ismini deklare etmeden önce genel merkezden yetki almak istedik.

“YETKİ BİR MÜDDET VERİLMEDİ”

Bu yetki bize bir müddet verilmedi. Belli ki ittifak Saadet Partisi kanadından zorlandı. Ama sonrasında biz yetki için görüşmelerimizi yaparken YSK sürecimiz tamamlandı. Adaylığım yeniden onaylanmış oldu.

“BASKI VARDI”

Genel merkezde benim görüştüğüm insanlar ‘Böyle bir şey yaşandığı ve bir kurmaca olduğu için üzgünüz. Ne yapalım?’ diye sordular. Bir müddet bize yetki vermediler. İttifak için bir baskı vardı.

“MÜCADELEMİZ SAYESİNDE ADAYLIĞIMIZI KAZANDIK”

Yakın çalışma arkadaşlarım ve benim bireysel mücadelem sayesinde adaylığımızı geri kazandık. YSK başvurusu olmasa belki partimiz ikinci bir adayı çıkarmazdı. İttifak ihtimali daha çok güçlenirdi” dedi.

“MAĞDUR EDİLEN BEN DEĞİLDİM”

Başiskeleli vatandaşların bu süreci yakından takip ettiğini dile getiren Acurman, “Başiskele sahilde dün vatandaşlarımız ile buluştuk. Bana ‘Karalar bağladık, umutlarımız bitmişti’ dediler. Bu süreçte mağdur edilen ben değil, seçmenimizdi. Onlar da bunun farkındaydı. Umutları, inançları bitmişti ama biz inançlarınızı geri kazandık” diye ifade etti.

Anıl Acurman: Adaylığımın düşürülmesini haber vermeden apar topar görüştüler

Anıl Acurman Yasin Özlü’yü eleştirdi: Başiskele’yi kent yapamadı

Anıl Acurman: Fatma Kaplan Hürriyet gerçeğe karşı durmaz