Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anıl Acurman Yasin Özlü’yü eleştirdi: Başiskele’yi kent yapamadı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Nokta TV ekranlarında Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün seçim beyannamesini değerlendirerek geçirdiği 5 yılı eleştirdi.

CHP Başiskele Belediye Başkan

Geçtiğimiz hafta içinde adaylığına yapılan itiraz sebebiyle adaylığı düşürülen CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman’a YSK tarafından adaylığı geri verilmişti. Nokta TV’de merak edilenleri cevaplayan Acurman çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“KENDİLERİNİ DAVET ETTİM”

Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programının konuğu olan Anıl Acurman, Başiskele Belediye Başkanı ve adayı Yasin Özlü’nün seçim beyannamesini değerlendirdi. Acurman açıklamasında, “Adaylığım düşürülmeden önce proje tanıtım programıma Yasin Özlü’yü Zafer Mutlu’yu ve diğer belediye başkan adaylarını davet etmiştim.

“YERİNDE TAKİP ETMELERİNİ İSTEDİK”

‘Biz bir kente değer katmak istiyoruz. Sahip çıkmak istiyoruz. Düşüncemiz bunlar’ diyerek projelerimizi onlarda yerinde takip etsin istedik. Teşekkür etmişlerdi. Hüseyin Bey hatta ‘Nezaketi de öğrenmek noktasında katkılar sunuyorsunuz’ demişti.

“YASİN ÖZLÜ BENİ ÇAĞIRMADI”

Yasin Özlü beni programına çağırmadı. Çağırsaydı giderdim. Hatta bir tane programda beni ön sıraya oturup daha sonra ‘Vali bey gelecek, şu gelecek, bu gelecek’ deyip beni arka sıraya almışlardı. Ben şunu anlatmak istedim. Biz sadece parti tarafı değiliz. Biz bir kenti daha güzel kılmaya çalışan taraflarız.

“PARTİSEL ANLAMDA KATILMADIK”

Anıl Acurman’ın 4 yıllık ilçe başkanlığı döneminde kendilerinin açılışlarına katılmadık. Bu partisel anlamdaydı. Kendileri de İzmit’te bizim etkinliklerimize katılmadılar.

“AÇIKLAMALARIMI YAKINDAN TAKİP ETMİŞ”

4 yılını değerlendirdiği toplantılara katıldım. Vatandaşlarımız için notlar aldım. Yasin Özlü’nün açıklamalarını yakından takip ettim. O da benimkileri takip etmiş. Mesela ‘Vefa Evleri’ projem vardı. Nokta Gazetesi’nde açıklamıştım bu projeyi.

“VEFA İSMİNİ VERMELERİ HOŞUMA GİTTİ”

Kendisi de ‘Vefa Kıraathanesi’ projesi hazırlamış. Kıraathane bizim amacımızın çok gerisinde kalıyor. Biz bir yaşantı ortamı yaratmak istedik. O yüzden ev demiştik. Vefa ismini vermeleri hoşuma gitti.

“NEDEN 5 SENEDE HASTANE YAPMADI?”

Devlet Hastanesi sözü vermişti, 5 sene önce. Hükümet desteği varken neden devlet hastanesi yapmadılar? Yine devlet hastanesi sözü var. Projeler aslında büyük yatırımlar gerektirmiyor. Büyükşehir destekli projeler var.

“BİZİM ATEŞİMİZDEN ETKİLENMİŞLER”

Çok güzel düşünceler var. Biz böyle bir çağdaşlaşma ateşi yakmak istiyorduk. Onlar da bizim ateşimizden etkilenmişler. 5 sene önce benzer vaatlerle gelmişti, neden 5 seneyi kullanmamış? Bu ilçe çok daha iyisini hak ediyordu.

“KİTAPÇIK BASTIRMASINA GEREK YOKTU”

Beyanname kitapçığı basmasına gerek yoktu. Sokağı bize göstermeliydi. Kağıtlara ihtiyaçları yok, gerçekliğe ihtiyaçları var. Ben bugün belediye başkanı olsam bunu bastırmam. Ben ‘5 yılda bunları yaptım’ temalı bir kitap bastırırdım.

“SOKAKTA MUTLULUK YOK”

Alelade görsellerle oluşturulmuş bir kitapçığa ihtiyacı yok. Sokağa bakması lazım. Sokakta mutluluk yok. Buradaki insanlar bir kentte yaşadıklarını hissetmiyorlar. Bu kentte sadece sahilde vakit geçiriyoruz diyorlar. Allah vergisi bir denizde sadece vakit geçirilir mi bir ilçede?

“BAŞİSKELE KÖY DEĞİL DE NEDİR?”

Başiskeleliler sadece basit bir park düzenlemesinin olduğu sahilde vakit geçiriyor. Burası sadece bir köy değil de nedir? Vadi projeleri var. Vadilere gidin bir bakın. Akarsuyun bir kenarına 3 tane bank koyup bir yaşam alanı haline getiremezsiniz. Bunu proje olarak satmaya gerek yok.

“RUHSUZ BİR TOPRAK PARÇASI”

Bu vadileri hayvanlarımız için bir açık hava alanı yapsak, festival alanı yapsak oralar anlam kazanır. Şu anda ruhsuz bir toprak parçası. Peyzaj çalışmasının olduğu basit bir proje. Yasin Bey’e taktığı bir çivi için bile teşekkür ederiz.

“ALLAMALI PULLAMALI BİLİYORLAR”

Ama yaptıkları yetersiz. Başiskele’yi kasabadan çıkarıp bir kent yapamadı. Sadece allamalı pullamalı iyi biliyorlar. Kitapçıklar değil sokak konuşacak. Yerel seçimde Başiskele’nin yeni belediye başkanı olacağıma inanıyorum” dedi.

Anıl Acurman: Adaylığımın düşürülmesini haber vermeden apar topar görüştüler

Anıl Acurman: Başiskele’de ittifak için baskı vardı

Anıl Acurman: Fatma Kaplan Hürriyet gerçeğe karşı durmaz