Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ankara geldi, Başiskele gidiyor! Başiskele o birlikten ayrılıyor

Başiskele Belediyesi’nin Ekim ayı meclis gündeminde Tarihi Kentler Birliği’nden ayrılma maddesi yer alıyor. Bugün saat 15.00’da gerçekleştirilecek toplantıda ayrılma maddesi de oylanacak.

Başiskele Belediyesi’nin Ekim ayı

Uzun bir dönem AK Partili belediye başkanlarının yönettiği Tarihi Kentler Birliği’nde haziran ayında gerçekleştirilen seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkan seçilmişti.

BAŞKANLAR TARİHİ

Tarihi Kentler Birliği’nin kurucu başkanı Bursa Belediye eski Başkanı Erdoğan Bilenser dışında 2004’ten 2024’te seçilen tüm başkanlar AK Partili olurken, Mansur Yavaş’ın seçilmesi sonrasında ilk kez Tarihi Kentler Birliği’nin başkanı AK Parti dışından bir aday oldu.

BAŞİSKELE NEDEN AYRILIYOR?

Başiskele Belediyesi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 8 Haziran’da kazandığı Tarihi Kentler Birliği seçimlerinden henüz iki ay geçmişken Tarihi Kentler Birliği’nden ayrılma kararı alması herkesin merak konusu oldu.

KOCAELİ’DE BAŞKA KİMLER ÜYE?

Tarihi Kentler Birliği sayfasının üyeler kısmında; Başiskele, Darıca, Gebze, Gölcük İzmit, Kartepe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Belediyesi yer alıyor.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ NEDİR?

Misyon : Yerel yönetimler ile meslek ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek kentlerimizin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunmasını ve tanıtımını sağlamak.
Vizyon : Medeniyetlerin buluşma noktasında yer alan Ülkemizin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunu koruyup gelecek nesillere aktarmak.

NE ZAMAN KURULDU?

“Kampanyanın projelerinden biri de, “tarihi kentler arasında kültürel miras alanında işbirliğinin geliştirilmesini öngören bir birliğin kurulması” olmuştur. 7-8 Ekim 1999 tarihinde Strasbourg kentinde kuruluş toplantısını yapan Avrupa Tarihi Kentler Birliği’ne Türkiye de davet edilir. Toplantıya gözlemci üye olarak katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Tarihi Kentler Birliği’nin kuruluş çalışmalarını başlatacak ve yürütücülüğünü üstlenecektir. İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, ÇEKÜL Vakfı ve Mimarlar Odası’nın katkılarıyla tamamlanan kuruluş aşamasında Dışişleri, Orman ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Arkeoloji ve Arkeologlar Derneği ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği de TKB’nin yanında yer almıştır. 22 Temmuz 2000’de Bursa’da, 52 tarihi kent belediyesi tarafından kabul edilen birlik tüzüğü ve yayınlanan “Kuruluş Bildirgesi”yle kurulan Tarihi Kentler Birliği, 2001 yılında da Avrupa Tarihi Kentler Birliği’nin 12. üyesi oldu”.