Ankara’da Genel Müdür Yardımcısıydı, Derince’ye aday adayı olacak

Türkiye'de yerel seçimlere doğru gidilirken aday adaylıkları da başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destek Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı görevinin yanı sıra bir dönem Derince Belediye Başkan Yardımcılığı görevi yapan Recep Kemal Akyürek, Derince Belediye Başkan aday adayı olacak.

Ankara’da Genel Müdür Yardımcısıydı, Derince’ye aday adayı olacak

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimler için siyasetteki atmosfer giderek ısınmaya başladı. Bir süredir Ankara'da yaşayan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Genel Müdür Yardımcısı görevini yürütmesinin yanı sıra ilimizde de çok önemli görevlerde bulunan Recep Kemal Akyürek AK Parti'den Derince Belediye Başkan aday adaylığına hazırlanıyor.

KBB'DE ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU

İzmit Ticaret Meslek Lisesi'nden mezunu olan ve meslek hayatına 1994 yılında Derince Belediyesi'nde başlayan Akyürek, ilerleyen yıllarda aynı kurumda müdür yardımcısı, müdür ve başkan yardımcısı oldu. 2009 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Akyürek sırasıyla Tiyatro Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

BAKANLIKLARDA DA GÖREV YAPTI

Nihat Ergün’ün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminin son yılında Ankara’ya geçen ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı olan Akyürek, Fikri Işık’ın döneminde de aynı görevinde devam etmiş, Işık’ın Milli Savunma Bakanı olmasıyla bu bakanlığa geçmişti. Recep Kemal Akyürek bu bakanlıkta da aynı görevine devam ettikten sonra Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına vekaleten getirildi.

RECEP KEMAL AKYÜREK KİMDİR?

Aslen Erzurum nüfusuna kayıtlı olan ve 1971 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğan Recep Kemal Akyürek, İzmit Ticaret Meslek Lisesi'ni bitirdi. Eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladı. Çalışma hayatına SMMM olarak başladı. 1994 yılında girdiği Derince Belediye Başkanlığında 1995 yılında memuriyete adım attı. 1994 - 2004 Yılları arasında Derince Belediyesi Muhasebe Müdür Yardımcılığı, 2004 2009 Yıllarında İdari ve Mali işlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2009 Yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesine geçen Recep Kemal Akyürek sırasıyla Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Uzun süre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nı yürüttü. Fikri Işık’ın Milli Savunma Bakanlığına geçişiyle aynı görevle bu bakanlığa geçti. Recep Kemal Akyürek, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ