Ankara’da sıcak gelişmeler! Randevularını iptal etti

Tolga Şardan, Kabine’den bir başka bakanın daha 'affını isteyebileceği' yönünde bir iddiada bulundu.

Ankara’da sıcak gelişmeler! Randevularını iptal etti

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü yazısında Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarıyla yemin etmeleri ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmalarıyla ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

TERFİ VE ATAMALAR

Kara Harp Okulu Komutanlığı'ndaki değişiklik ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terfi ve atamaların ardından, 2024 yılı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde genç teğmenlerin kılıçlarıyla yemin edip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmaları gözlerden kaçmadı. Eski Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı, korgeneral rütbesine yükselerek Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'na getirildi. Yerine ise tuğgeneralliğe terfi eden Levent Selahattin Güldağı atandı.

TEĞMENLERİN KILIÇLI YEMİNİ KONUSU

Tolga Şardan, yazısında “Gültekin Yaralı'dan sonra göreve gelen Levent Selahattin Güldağı'nın mevcut kadroyla uyum içinde çalışıp çalışmayacağı ya da alt kademedeki personelin yeni komutana nasıl bir yaklaşım sergileyeceğinin başlatılan incelemenin bir parçası olacağını” belirtti. Ayrıca, uzun süredir tartışma yaratan teğmenlerin kılıçlı yemini konusunda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın sessiz kalmalarına dikkat çekti.

UMARIM BİR TESADÜFTÜR

T24 yazarı Tolga Şardan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in son dönemde randevularını iptal ettiği ve görevden affını isteyebileceği iddialarının Ankara'da konuşulduğunu yazdı. Şardan, bu gelişmelerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki atama ve terfi süreçleriyle bağlantılı olduğunu belirterek, benzer olayların geçmişte de yaşandığını hatırlattı ve “umarım bu durum sadece bir tesadüftür” yorumunu yaptı.

SESSİZ KALDI

Şardan'ın bugünkü yazısında dikkat çeken diğer bir nokta, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan kılıçlı yemin ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı sonrasında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in ve eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın bu konuda sessiz kalmasıydı. Şardan, bu sessizliğin dikkat çekici olduğunu ve yaşanan gelişmelere rağmen bu iki isimden bir açıklama gelmemesinin hayra yorulamayacağını ifade etti. Ayrıca, Bakan Güler’in son günlerde önemli randevularını iptal ettiği ve bu süreçte pek kimseyle görüşmediği de Ankara’da dillendirilen iddialar arasında. Bunun yanında, Güler’in görevinden affını isteyeceği yönünde söylentiler de hafta sonundan beri gündemde.

Kaynak: Medyaradar