Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ANNELER GÜNÜ TARİHİ 2024: Anneler Günü Ayın Kaçında? Anneler Günü Ne Zaman 2024 Kaç Gün Kaldı?

2024 Anneler Günü ne zaman merak edildi. Milyonlarca kişinin gündeminde ilk sırada yer alan anneler günü kaç gün kaldı araştırılmaya başladı. Her yıl mayıs ayında kutlanan Anneler Günü bu yıl ayın kaçına denk geliyor belli oldu. Peki, Anneler Günü mayısın kaçında? İşte yanıtı..

2024 Anneler Günü ne

Anneler Günü mayısın kaçında merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan anneler günü hazırlıkları tamamlandı. Annelerine ve üzerinde emeği olan kişilere sevgi ve teşekkürlerini iletmek isteyen vatandaşlar bu seneki Anneler Günü için hediye araştırmalarına başladı. Arama motorlarında Anneler Günü ne zaman, Anneler Günü ayın kaçında sorularına yanıt arandı. Peki, Anneler Günü ne zaman 2024 kaç gün kaldı? İşte yanıtı..

2024 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN 2024 KAÇ GÜN KALDI?

Dünyada farklı tarihlerde kutlanan Anneler Günü’nün en yaygın kutlandığı tarih mayıs ayıdır. 2024 yılı Anneler Günü mayıs ayının 2. haftası kutlanacak. Bu yıl mayıs ayının ikinci pazar günü 12 Mayıs tarihine denk geliyor. 2024 Anneler Günü 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anneler Günü ortaya çıkışı ABD’nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak ister. Bu kutlama ilk kez 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşir. Anna’nın bu girişimi temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş resmiyete kavuşturamaz. Anna bu durumu medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış ve bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edildi.