Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Annelere bakanlıktan destek! Çocuk başına ödeme yapılacak! 300, 400, 500 TL’lik ödemeler için tek yapmanız gereken…

Destek programları ile milyonların bütçesini ferahlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk başı TL desteğini duyurdu. Başvurularda annelerin öncelikli olacaklarını belirten bakanlık, ayrıntıları paylaştı.

Destek programları ile milyonların

Son dönemlerde başta yüksek enflasyon olmak üzere pek çok gelişmeden kaynaklanarak varlıklarını sürdüren zorlu ekonomik şartlar, birçok kişinin cüzdanının boşalmasına yol açtı. Temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma gelen tüketicilerin geçim dertleri günden güne artarken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çok çeşitli programları ile devreye girdi. Kronik hastalar, engelliler ve ihtiyaç sahipleri için birçok farklı başlık altında destek modelleri düzenleyen bakanlık, son olarak anneleri öncelikli kıldığı destek modelinden bahsetti.

Resmi web sitesi üzerinden duyurmuş olduğu 50’yi aşkın yardım modeli kapsamında birçok ihtiyaç sahibine ve dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan diğer vatandaşlara nakdi ve ayni desteklerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, annelere doğum başına TL desteği vereceğini bildirdi. Bakanlık söz konusu desteğinden belirli kriterler çerçevesinde yararlanılabileceğini belirterek ayrıntıları aktardı.

VATANDAŞLIĞI BULUNMAYANLAR DA YARARLANABİLECEK

Resmi internet sitesi aracılığı ile ‘Doğum Yardımı’ başlıklı destek modelini paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu desteğinden hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hem de Mavi Kart sahiplerinin yararlanabileceklerini belirtti. Bakanlık ilgili desteğinin 15 Mayıs 2015 yılından sonra doğum yapmış olan tüm kadınları kapsadığını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan ‘Doğum Yardımı’ başlıklı destek modelinin içeriğine göre yurt içinde ve yurt dışında 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştirmiş olan kadınlar için geçerli olduğunu bildirdi. Bakanlık ilk doğuma 300 TL, ikinci doğuma 400 TL, üçüncü doğuma ise 600 TL ödeneceğini ve ödemenin tek seferliğe mahsus olacağını ifade etti.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 600 TL’ye varan doğum yardımından yararlanmak isteyenlerin Sosyal Hizmetler İl/ İlçe Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru önceliği annelerde olup annenin sağ olmaması durumunda babaların başvuruları da kabul edilecektir.