Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Antalya’da bağlı olan köpeğe taş atınca saldırıya uğradı

Antalya’da bir çocuk, yolda yürürken bahçede zincirle bağlı bir köpeğe taş attı. Kazakistan vatandaşı olan çocuk, kangal cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Köpek, taş atan çocuğun davranışına agrasifleşen zincirini kırıp serbest kaldı ve çocuğa saldırdı. İşte bu olayın ayrıntıları…

Antalya'da bir çocuk, yolda

Antalya’da 11 yaşındaki Kazakistan uyruklu bir çocuğun, bahçede zincirle bağlı Kangal cinsi köpeğe taş atması sonucunda köpek zincirini kırarak çocuğa saldırdı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı ve çocuğun köpeğe taş attığı, köpeği kışkırttığı açıkça görüldü. Köpeğin sahibi Onur Alaoğlu, çevredekilerle birlikte köpeği çocuğun üzerinden uzaklaştırmayı başardı. Ancak, çocuk sol bacak, sağ el ve yüzünden yaralandı. Yaralı çocuk, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavinin ardından çocuğun hayati tehlikesi olmadığı ve taburcu edilerek eve getirildiği belirtildi.

TAŞ ATILDIĞI İÇİN AGRESİFLEŞİP SALDIRMIŞ, ZİNCİRLE BAĞLIYDI

Onur Alaoğlu, köpeğinin zincirini kırarak çocuğa saldırdığı anı şöyle anlattı: “O gün işten geldim ve köpeğimin havladığını duyduğumda dışarı koştum. Köpeğin çocuğa saldırdığını gördüm ve hemen müdahale ettim. Köpeği tutup aracımıza bindirdim. Eğer o an biz evde olmasaydık, çocuğun durumu daha ciddi olabilirdi. Köpeğimiz aslında uysal bir köpek, saldırgan bir doğası yok. Ancak köpek sürekli olarak taşlarla kışkırtıldığında öfkelenebilir. O gün zincirle bağlı olmasına rağmen köpek, taşların etkisiyle öfkelendi ve zinciri kırıp çocuğa saldırdı. Köpeğimizin aşıları tam ve kimliği mevcut, güvenlik önlemlerini aldık. Şu anda köpeğim kafeste bulunuyor ve özgürlüğü kısıtlanmış durumda. Kafeste olduğu için köpeğimizin psikolojisi de bozulmuş durumda. Köpeğin davranışlarını kontrol altında tutabilmek için gereken önlemleri aldık.”