"Antidemokratik kongreye katılmayacağım"

DSP Kocaeli eski Milletvekili, CHP siyasetinin tanınmış isimlerinden Bekir Yurdagül Cumartesi günü gerçekleşecek CHP İl kongresinin antidemokratik olduğunu belirterek kongreye katılmayacağını açıkladı

"Antidemokratik kongreye katılmayacağım"

Demokratik Sol Parti 20. Dönem milletvekilliği görevini yapan, CHP siyasetinin tanınan isimlerinden Bekir Yurdagül, Cumartesi günü gerçekleşecek CHP İl Kongresi'ne katılmayacağını açıkladı. Yurdagül açıklamasında 600 delegenin seçim hakkına ipotek koyulduğunu belirtti.

"ALKIŞLANACAK DEVRİMCİ BİR HAREKET"

İşte Bekir Yurdagül'ün o paylaşımı: "İşte Kocaeli CHP'den alkışlanacak devrimci, demokratik bir tavır! 12 ilçe başkanı tek aday üzerinde anlaşmışlar, daha doğrusu tam da birlik beraberlik mesajını böylece dosta düşmana vermişler! Başta mevcut ve bir önceki dönem sayın vekiller ve emeği geçen tüm parti büyüklerini kutluyorum.

'DEĞER Mİ ALLAH AŞKINA?"

Partiyi dün olduğu gibi bugün de yarın da ancak böyle büyütebilirsiniz aklınıza, çabalarınıza sağlık! Aman ha cumartesi(kongre) günü imza almayı da unutmayın sakın neme lâzım! Vallahi de billahi de yaşananlardan hiç ders çıkarmadığınız gibi sizler bırakın partiyi, ülkeyi en sevdiğiniz varlıklar olan çocuklarınızın geleceğini bile bir kalemde silip atıyorsunuz, değer mi Allah aşkına ya?

"KONGREYE NE GEREK VAR"

Kürsülere çıktığınızda solculukta, demokratlıkta, devrimcilikte mangalda kül bırakmayacaksınız iş eyleme geldiğinde sorgulamadan, kula kulluk edeceksiniz! And içmişsiniz partiyi bitirmeye, hadi hayırlısı bakalım sonu ne olacak bu işin, göreceğiz! Ayrıca bu noktada delegeye, kongreye ne gerek var?

"ÇABALARI SONUÇ VERMİŞ"

Mevcut vekiller ve bir önceki dönem vekillerin daha mahalle delege seçimleri ve ilçe kongrelerinde başlayan çabaları sonuç vermiş ve tüm ilçe başkanları cumartesi günü yapılacak kongreye tek adayla(atama ile gelen mevcut başkan) ile gitme kararı alarak 600 delegenin seçme hakkına ipotek koymuşlardır.

"ANTİDEMOKRATİK KONGRE..."

Sonucu bugünden belli antidemokratik bir kongreye katılarak katkı vermeyi kendime yakıştıramadığımdan kongreye katılmıyorum. Önemli mi? Değil elbette ancak, bilinsin not edilsin istedim sadece."

Kaynak: HABER MERKEZİ