Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anvers Hangi Ülkenin Şehri?

Anvers ya da Antwerp, merak edilen şehirler arasında yer almaktadır. Tarihi bir öneme sahip olan bu şehir hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Anvers ya da Antwerp,

Anvers şehrinin hangi ülkede olduğu birçok kişi tarafından merak edilirken, birçok kişi ise bu şehrin adını ilk kez duyuyor olabilir. Ancak Anvers şehri gerek doğal güzellikleri gerekse tarihi önemi ile ön plana çıkan dünya şehirleri arasında yer alır.

İlk olarak herkesin merak ettiği bu kentin hangi ülkede yer aldığı ile başlayalım. Anvers, Belçika’nın Flaman Bölgesi’nde bulunan ve ülkenin önemli şehirleri arasında yer alan bir yerleşim yeridir. Dünyanın elmas başkenti olarak bilinen bu kent, on altıncı yüzyıl mimarisi, avangard sanatları ve dostane halkı ile ön plana çıkmaktadır. Birçok kişinin keşfetmek istediği şehirler arasında yer alan Anvers, Scheldt Nehri’nin doğusunda yer alır.

ANVERS HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Bürüksel ile Anvers şehrinin arası sadece bir saattir. Aynı zamanda Belçika denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri olan Anvers, turistlik bir yer olmamasına rağmen düzenli olarak yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğrar. Tüm bunların yanı sıra Anvers, dünyanın ve Avrupa’nın en büyük liman şehirleri arasında da yer alır.

Turizm ve ticaret bakımından oldukça büyük bir öneme sahip olan bu şehir, Belçika’nın da en büyük ikinci şehri olarak bilinir. Birçok iş insanı, düzenli olarak Anvers’i ziyaret etmektedir. İş gezileri nedeni ile çok sık tercih edilen bu kent aynı zamanda turistik ziyaretler için de tercih edilmektedir.

ANVERS TREN İSTASYONU

Anvers, dünya genelindeki en güzel tren istasyonları arasında yer alan istasyona ev sahipliği yapmaktadır. Bu kenti ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken Anvers Tren İstasyonu, yirminci yüzyılın başında inşa edilmiştir. İki cepheye sahip olan istasyonun bu cephelerinde neo-barok döneminin esintileri yer alır. Altmış metre yüksekliğe sahip olan metal ve cam kubbesinin yanı sıra istasyonun mermer bir iç mekana sahip olması da ziyaretçileri etkileyen mimari detaylar arasında yer alır.

ANVERS GROTE MARKT MEYDANI

Anvers Grote Markt Meydanı, şehirde gezilebilecek en popüler lokasyonların başında yer alır. Restoranları ve kafeleri ile ziyaretçilerin ilgisini çeken meydan aynı zamanda işlemeli evlere de ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin ana meydanı olarak bilinen Anvers Grote Martk Meydanı, on altıncı yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen işlemeleri ile dikkat çelen lonca evlerine sahiptir.

BRABO HEYKELİ

Brabo Heykeli, Anvers’in sembolü olarak kabul edilir ve Anvers Grote Markt Meydanı’nda yer alır. Rivayete göre bu heykel, Brabo şehir halkından haraç isteyen trolün elini kesip Scheldt Nehri’ne atışını simgelemektedir.

ANVERS LONCA EVLERİ

Şehrin simgelerinden biri olan lonca evlerinin tarihi 1500’lü yıllara kadar uzanmaktadır. Orta Çağ’da Belçika’nın ve Hollanda’nın önde gelen ticaret odaları, kendilerine özgü ve son derece etkileyici bir mimariye sahip olan bu evleri inşa etmiştir. Günümüzde ise bu binaları görmek hala mümkündür. Lonca evlerinin her birinin ön cephesine kendine özgü işlemeler ve ait oldukları loncaların sembolleri bulunur. Ancak bu binaların ön cepheleri 1575 yılında çıkan yangında ve daha sonra ise II. Dünya Savaşı sırasında büyük hasar görmüştür. Yapılan restorasyon çalışmaları ile lonca evleri orijinaline benzer bir tasarıma sahip olmuştur.

ANVERS RUBEN’İN EVİ

Anvers ziyaretinde mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri Ruben’in Evi’dir. Belçikalı sanatlı Peter Paul Rubens’in eski evi ve atölyesi olan Rubens House, müze olarak halka açılmıştır. Evde bulunan işlemeler ve sanat eserleri, ziyaretçileri oldukça etkilemektedir.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şans Topu Çekilişi Canlı Yayında:
Sıradaki Haber Şans Topu Heyecanı Başladı: Büyük İkramiye Sahibini Bekliyor! Şans Topu 3 Temmuz 2024 sonuçları ve bilet sorgulama ne zaman, saat kaçta? hangi sayfada?