AÖF Onur Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?
Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’de açıköğretim fakültesine kayıtlı çok sayıda öğrenci bulunuyor. Açıktan üniversite okumak isteyenlerin başvuru yaptığı bu bölümlerden iyi bir not ortalaması ile mezun olan öğrenciler ise onur belgesi sahibi olabiliyor. Vize ve final dönemlerinin ardından öğrencilerin sistem üzerinden kontrol ederek onur belgesi alıp almadıklarını kontrol etmeleri de mümkündür.
Onur belgesi alan öğrencilerin bu belgeleri kontrol etmek için öğrenci sistemine giriş yaparak buradan onur belgesi alıp almadıklarını görüntüleyebilmektedir. Anadolu Üniversitesi ve ATA AÖF başta olmak üzere açıköğretim fakültesi öğrencilerinin not ve onur belgesi sorgulama işlemlerini sistem üzerinden kolayca yapmaları mümkündür.
AÖF ONUR BELGESİ NEREDEN BAKILIR?
Açıköğretim fakültesi öğrencilerinin onur belgesi sorgulama işlemlerini doğrudan öğrenci otomasyon sayfasında giriş yaparak öğrenmeleri mümkündür. Onur ve yüksek onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin, öğrenci sayfasından bu onur belgelerini indirmeleri mümkündür. Öğrenci otomasyon sayfasına giriş yaptıktan sonra onur ve yüksek onur belgesi alıp almadıklarını kontrol ederek öğrencilerin indirme işlemlerini yapmaları sağlanmaktadır.
Açıköğretim fakültesi öğrencilerinin aynı sistem üzerinden not ortalamalarını ve diğer öğrencilik hayatları ile ilgili detayları görüntülemeleri de mümkündür. Onur belgesi almaya hak kazanan öğrenciler sistem üzerinden bu belgelerini görüntüleyebilmektedir.
AÖF ONUR BELGESİ İÇİN ORTALAMA KAÇ OLMALI?
Onur belgesi açıköğretim fakültesi öğrencileri için de yüksek not ortalamasına sahip olmaları halinde verilmektedir. Bu kapsamda öğrencilerin bulundukları yarıyıl sonu itibariyle büyün dersleri almış, başarmış ve disiplin cezası almamış olmaları gerekecektir. Öğrencilerin ayrıca AGNO’su 3.00 – 3,49 arasında olanalar yarıyıl onur öğrencisi; 3,50 – 4,00 arasında olanlar ise yüksek onur öğrencisi sayılmaktadır.
Onur ve yüksek onur belgesi için öğrencilerin yüksek bir not ortalamasına sahip olması istenmektedir. Üniversitelere göre de öğrencilerin farklı başarı ortalamalarına sahip olmaları istenebilir. Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi bünyesine eğitim gören öğrenciler için onur belgesi verilmesinde farklı şartlar aranabilir.
AÖF ONUR BELGESİ NASIL ALINIR?
Onur belgesi her iki dönemde de (güz/bahar) verilmektedir. Onur belgesi almak için temel şart yüksek bir not ortalamasına sahip olmaktır. Ayrıca onur belgesi alınması için ilgili dönemde en az 30 kredilik ders alınmış olması gerekecektir.
Dönem ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olanlar onur belgesi alabiliyor. Ama tek başına bu şart yeterli değildir. Hiçbir dersten kalmamış olmak, ders notlarından hiçbirini FF, YZ ve DZ olmaması gerekiyor. Öğrencinin ayrıca disiplin cezası da almamış olması önemli bir kriterdir. Not ortalaması 3,50 ile 4,00 arasında olanlar ise yüksek onur belgesi alabilmektedir.
DİPLOMADA ONUR ÖĞRENCİSİ YAZAR MI?
Açıköğretim, iktisat ve işetme fakülteleri yaz okulu uygulama usul ve esaslarının ilgili maddesinde ise onur ve yüksek onur belgesi yaz okulunda alınan dersler için verilmez. Tekrar edilen dersler yaz okulunda alınmışsa son not ve dersin kredisi esas alındığından geçmiş döneme ait onur belgesi ve yüksek onur belgesi verilmez.
Onur belgesi almaya hak kazanan öğrenciler için bu bilgiler öğrencinin not döküm belgesi ve diploma ekinde belirtilmektedir. Diplomada onur öğrencisi bu şekilde belirtilebilir. AÖF onur belgesi sorgulama işlemleri ise doğrudan kayıt olduğunuz okulun öğrenci otomasyon sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir. Not ortalaması yüksek öğrenciler onur ve yüksek onur belgesi alabilmektedir.
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.