AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ 2024: Açık öğretim lise kayıtları ne zaman? AÖL kayıt yenileme 2024-2025

Lise eğitimlerine açıktan devam etmek isteyen öğrenciler AÖL kayıt yenileme dönemine girdi. AÖL 3. dönem sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler yeni kayıtlara odaklandı. Peki, açık öğretim lise kayıtları ne zaman? İşte AÖL kayıt yenileme 2024 tarihleri..

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ 2024: Açık öğretim lise kayıtları ne zaman? AÖL kayıt yenileme 2024-2025

AÖL kayıt yenileme 2024 araştırması yapan öğrenciler için süreç başladı. MEB açık lise yeni dönem kayıtları için hazırlıklar başladı. AÖL 3. dönem sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler bir yandan da yeni döneme odaklandı. AÖL'ye ilk kez kayıt yaptıracak ya da kayıt yenileme yapacaklar için uygulanacak adımlar belli oldu. Peki, açık öğretim lise kayıtları ne zaman? AÖL kayıt yenileme ne zaman? İşte AÖL kayıt yenileme 2024 tarihi..

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

AÖL kayıt yenileme tarihi henüz netleşmedi. 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ağustos ayı sonunda ya da eylül ayı başında başlayacağı düşünülüyor. Açık lise kayıt yenileme tarihi belli olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

AÇIK LİSE KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretim liselerine nakil ve geçişler için yeni düzenleme yaptı. Resmi Gazete kararına göre anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleştirilen, Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddesine göre evlatlık edinme öncesi bir yıllık geçici bakım sürecinde olanlar, örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine en geç 6 ay içinde başvurmaları halinde geçiş yapabilecek.