AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? AÖL 1. Dönem sınav sonuç tarihi! Açık Öğretim Lisesi sınav sonucu sorgulama

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? AÖL 1. Dönem sınav sonuç tarihi! Açık Öğretim Lisesi sınav sonucu sorgulama

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. Dönem sınav sonuçları, öğrencilerin merakla beklediği an geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen sınavların ardından, öğrencilerin notları değerlendirilerek açıklandı. İşte AÖL sınav sonuçları ve detaylar:

AÖL 1. Dönem sınavları, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde MEB tarafından Türkiye genelinde uygulandı. Sınav sonuçlarına dair bekleyiş sona erdi ve öğrencilerin gözü kulağı, "AÖL sınav sonuçları açıklandı" duyurusuna çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı, sınav sonuçlarını değerlendirme sürecinin ardından ilgili sorgulama ekranını aolweb.meb.gov.tr adresinden erişime açtı.

Sınav sonuçları, öğrencilerin T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile bu adresten sorgulanabilecek. Açık öğretim lisesi sınavlarında alınan puanlar ve doğru-yanlış cevap sayıları detaylı olarak görüntülenebilecek.

AÖL sınavlarında her doğru yanıt, 5 puan olarak değerlendirilirken, yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemiyor. Adayların toplam puanları, doğru yanıt sayısına göre hesaplanacak ve [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] formülü uygulanacak. 45 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak.

Sınav sonuçlarına dair itirazlar ve sorular, belirlenen süre içinde alındıktan sonra değerlendirme işlemleri tamamlanacak ve sonuçlar 24 Ocak 2024 tarihinde ilan edilecek. AÖL öğrencileri, başarılarına dair notlarına bu tarihte ulaşabilecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ