Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ara tatil bugün bitti mi, 2. ara tatil ne zaman? Kasım ara tatilinde okullar ne zaman açılıyor, 20 Kasım Pazartesi ders zili çalacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 2023-2024 eğitim yılının ilk ara tatili, 13 Kasım’da başlamıştı. Ancak, milyonlarca öğrenci için ara tatilin sona erdiği gün geldi. İlk dönemin ardından gelen bu ara tatilin bitip bitmediği ve okulların ne zaman açılacağı öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu.

Ara tatil bugün sona eriyor ve öğrenciler, 20 Kasım Pazartesi günü ders ziline başlamış olacaklar. Hafta sonu tatilinin de ardından sınıflarını tekrar dolduracak olan öğrenciler, yeni dönemin heyecanını yaşayacaklar.

Bakanlık tarafından açıklanan 2023-2024 MEB tatil takvimine göre, ikinci dönem ara tatili 8 – 12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Ayrıca, 15 Tatil ise 22 Ocak – 2 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Yaz tatili ise 14 Haziran’da başlayacak ve öğrencilere uzun bir yaz tatili dönemi sunacak. Bu takvim çerçevesinde öğrenciler, derslerine kaldıkları yerden devam edecekler.