Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ara Tatil Uzatıldı Mı? Ara Tatil Ne Zaman Bitiyor? Kasım Ara Tatil Uzadı Mı?

19 milyondan fazla öğrenci ve öğretmenin kasım ara tatil günleri başladı. 10 Kasım Cuma günü okuldan çıkan öğrencilerin bir daha sıralarına oturacağı gün merak edildi. Kasım ara tatil devam ederken ara tatil uzatıldı mı sorusuna yanıt aranmaya başladı. Peki, ara tatil ne zaman bitiyor? İşte yanıtı..

19 milyondan fazla öğrenci

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi içerisinde yer alan tatiller tüm öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2023 yılı eğitim yılının ilk dönemi devam ediyor. 19 milyondan fazla öğrenci ve öğretmenin yer aldığı eğitim sisteminde ara tatil uzatıldı mı sorusuna yanıt aranıyor. Okulların ne zaman açılacağı ara tatil devam ederken milyonlarca veli ve öğrencinin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Gündemdeki bir diğer konu ise ara tatil uzatıldı mı oluyor. Arama motorlarında ara tatil uzatıldı mı, ara tatil kaç gün, ara tatil ne zaman bitiyor sorgulaması yapılıyor. Peki, okul ara tatil ne zaman bitecek? Kasım ara tatil uzadı mı? İşte yanıtı..

KASIM ARA TATİL NE ZAMAN BİTİYOR?

10 Kasım Cuma günü okuldan çıkan öğrenci ve öğretmenlerin geri dönüş yapacakları gün belli oldu. 2023-2024 eğitim öğretim yılının devam ettiği bugünlerde gözler çalışma takvimine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi’ne göre ilk ders zili 11 Eylül Pazartesi günü çaldı. Yılın ilk ara tatili 13-17 Kasım tarihleri arasında başladı. 10 Kasım Cuma günü okuldan çıkan öğrencilerin dönüşü 20 Kasım Pazartesi olarak ayarlandı. 9 günlük tatilin ardından öğrenci ve öğretmenler 20 Kasım Pazartesi günü okullarında olacak.

ARA TATİL UZATILDI MI?

1.2 milyon öğretmen ile 20 milyon öğrenci kasım ara tatil günlerine başladı. Hafta sonunun da dahil olmasıyla birlikte toplamda 9 günlük mola verildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ara tatillerin takvimde yer alan günlerde uygulanmaya devam edeceğini söyledi. 10 Kasım Cuma günü çalan son ders zilinin ardından okullar 20 Kasım Pazartesi günü eski sistemine geri dönüyor. Eğitim öğretim faaliyetlerinde uzatılma gibi bir karar şu an için bulunmuyor. Doğu Anadolu bölgesinde yer alan illerin hava durumlarına bakılarak okulların 1 hafta daha kapalı olabileceği söylendi ancak böyle bir karar henüz gelmedi. Şu an ara tatilin uzatıldığına dair resmi bir açıklama yok.