Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Araç sahipleri dikkat! Kahreden haber duyuruldu! Sevkiyatlar durdu, fiyat artışı yolda

Yeni yıla girilmesi ile birlikte zamlar da üst üste geldi. Gıdadan eğitime her alandan gelen zamlar tüketicileri şaşkına çevirirken bir haber de akaryakıt sektöründen geldi. Yetkililer, fiyat listelerinin değişeceğini bildirdi. İşte ayrıntılar…

Yeni yıla girilmesi ile

Maaş zamlarının duyurulması birçok kişiyi mutlu ederken zamlı maaşlar ceplere girmeden hizmet sektörlerinden üst üste fiyat artışlarına ilişkin haberler gelmeye başladı. Yeni yıla girilmesi ile birlikte gıdadan eğitime, barınmadan tekstile kadar pek çok hizmet alanından yüksek oranlı fiyat güncellemelerine yönelik açıklamalar gelirken bugün araç sahiplerini kahredecek bir haber daha verildi.

Sene başında açıklanan 6 aylık 2023 enflasyonu ile birlikte değişen ÖTV tutarı, benzin ve motorin fiyatlarının 2 TL’nin üzerinde zamlanmasına yol açmıştı. Henüz bu dev artış sindirilememişken bugün bir haber daha geldi. Bu kez LPG’li araç sahiplerine seslenen yetkililer, fiyatların değişeceğini bildirdi. Peki, LPG kaç TL olacak? LPG’ye ne kadar zam gelecek? İşte detaylar…

SEVKİYATLAR DURDURULDU

Zamlı bir yeni yıla giriş yapan tüketiciler her yeni güne fiyat artışları ile uyanmaya devam ederlerken bir gelişme de akaryakıt sektöründe yaşandı. Edinilen bilgilere göre Kızıldeniz’de meydana gelen saldırılar sebebi ile BP ve Shell gibi firmalar, sevkiyatlarını durdurma kararı altı. Bu kararın ardından petrol piyasalarında gerginlik tırmanmaya başlarken LPG fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam yapılacağı bilgisi kaydedildi.

BEKLENEN LPG ZAMMI AÇIKLANDI

Küresel piyasaları doğrudan veyahut da dolaylı olarak etkileyen gelişmeler ülke yönetimleri tarafından yakından takip edilmeye devam edilirken beklenen LPG zammı araç sahiplerini kara kara düşündürmeye başladı. LPG için ne kadarlık bir zammın planlandığı merak konusu oldu.

Brent petrol tarafında dalgalı seyrin sürdüğü şu günlerde sektör temsilcileri LPG zammı ile ilgili birtakım bilgilendirmelerde bulundu. Gelen haberlere göre temsilciler bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG’ye 40 kuruş tutarında zam yapılacağını tahmin ediyorlar.

Şu an için geçerli olan otogaz fiyatları ise şu şekilde:

  • İstanbul’da otogaz fiyatı: 19,73 TL
  • Ankara’da otogaz fiyatı: 19,89 TL
  • İzmir’de otogaz fiyatı: 19,91 TL