Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Araç sahipleri sakın atlamasın; bakanlık kararı duyurdu, yaptırmayan için 6 bin 275 TL cezaları kesmeye başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gelen yeni haber tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor. Belirli ölçümleri yaptırmayan araçlar, 6 bin 275 TL idari para cezası ile karşılaşacak. İşte ayrıntılar…

Çevre, Şehircilik ve İklim

Birçok yeni karara imza atmayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevrenin korunması adına almış olduğu önlemlere geçtiğimiz günlerde bir yenisini daha ekledi. Bu karar kapsamında araç sahipleri için yeni bir ölçümü zorunlu tutan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu ölçümü gerçekleştirmeden trafiğe çıkan araç sahiplerinin 6 bin 275 TL gibi yüksek idari para cezaları ile karşılaşacağını bildirdi.

Yeni bir karara imza atan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, araç sahipleri için bu kez egzoz gazı emisyon ölçümünün yapılmasını zorunlu kılacağını duyurdu. Denetimlerin başladığı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yeni kararı kapsamında sürücülere kesilecek olan idari para cezaları da netleşti. TÜVTÜRK muayenesinde de zorunlu hale gelen egzoz ölçümü için ayrıntılar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan geldi. İşte ayrıntılar…

EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜMÜ ZORUNLU OLDU

Egzoz gazı emisyon ölçümünün yapılmasını zorunlu kılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EGEDES) aktif hale getirildiğine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bu sistem sayesinde trafikte seyreden araçların plakalarının sistem tarafından otomatik olarak okunacağını bildiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu sayede söz konusu aracın egzoz gazı emisyon ölçümü geçerliliğinin kolayca kontrol edilebileceğini belirtti. Ölçüm yaptırmayan araçlar için cezai işlem başlatacaklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu cezaya ilişkin de bilgi verdi.

CEZASI ŞU AN 6 BİN 275 TL OLARAK ALINACAK

Belli olan Yeniden Değerleme Oranı (YDO) kadar cezai işlem ücretinin artacağını hatırlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, egzoz gazı ölçümü yapmayan araç sahipleri için şu an için 6 bin 275 TL olarak duyurdu. cezaların 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kesilmeye başlanacağına dikkat çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, araç sahiplerini periyodik olarak egzoz gazı emisyon ölçümü yapma noktasında uyardı.