Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Araç sahipleri tepkili! 2024 Araç muayene ücretlerine büyük zam geliyor!

Otomobil sahiplerine üzücü bir haber geldi! 2024 yılından itibaren araç muayene ücretlerine dev zam yolda. Araç sahiplerinin tepkisini çeken haberin detayları…

Otomobil sahiplerine üzücü bir

Türkiye’de milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. 2024 yılında araç muayene ücretlerine ciddi oranda bir artış yapılması bekleniyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bedevi Palandöken bu konu hakkında detayları paylaştı.

Palandöken, 2024 yılında araç muayene ücretlerine büyük zam yapılacağını duyurdu. TESK Genel Başkanı’na göre araç sahiplerinin belirli aralıklarla yaptırdıkları araç muayeneleri için ödenecek ücretler yüzde 58,46 oranında zamlanacak. Bu zam haberi, şimdiden esnaf ve araç sahiplerinin tepkisini çekti.

TESK BAŞKANI ZAM ORANINI GÜNDEME TAŞIDI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bedevi Palandöken, artan enflasyon ve maliyetler yüzünden esnafın zor durumda olduğunu vurguladı. Bu zorluğa rağmen yeni zam oranını kabul edilemez bulan Palandöken, “Özellikle ticari araçlar için araç muayene süreçleri büyük bir mali külfet oluşturuyor. Yılda bir kez yapılan bu süreçlerin yanı sıra sabit giderler, sigorta zamları, yakıt ve lastik maliyetleri esnafı olumsuz etkiliyor.” dedi.

TESK Genel Başkanı Bedevi Palandöken, araç muayene ücretlerine her ay yüzde 5 oranında faiz uygulandığını hatırlattı. Palandöken, 2024 yılında araç muayene ücretlerine yüzde 58,46 oranında zam yapılmasını doğru bulmayarak ticari araçlara özel indirim talebinde bulundu. Palandöken’in bu indirim talebinin sektör temsilcilerinden destek bulup bulmayacağın henüz netleşmedi.

TİCARİ ARAÇLARIN MUAYENE ÜCRETİNE İNDİRİM TALEBİ

Esnaf ve araç sahipleri artan maliyetlerle boğuşurken bir de araç muayene ücretlerine ciddi bir zam yapılması sebebiyle tepki gösteriyor. Bedevi Palandöken’in “kabul edilemez” dediği bu artışla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Araç muayene ücretlerinin sadece 1 kere alınmasına rağmen esnafa ciddi bir mali külfet yarattığı belirtiliyor.

Sektördeki zorlukların dışında faizlendirilen araç muayene ücretlerinin trafiğe çıkan araçların artmasıyla birlikte kritik bir hale geldiği belirtiliyor. Bedevi Palandöken’in ticari araçlar için araç muayene ücretlerine yapılacak zam oranında indirim talebi kamuoyunda destek buldu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en
Sıradaki Haber Uzman isim açıkladı: Emekli ve asgari ücretliyi bekleyen ne?