Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Araç sahiplerine müjde! İndirim geliyor

Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatında litre başına 1,50 TL indirim yapılması bekleniyor.

Bu gece yarısından itibaren

Petrol fiyatlarındaki gerileme, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyor. Yarın itibarıyla motorin fiyatlarında litre başına 1,50 TL indirim yapılması öngörülüyor. Benzin fiyatlarında bir değişiklik beklenmiyor.

BENZİNDE İNDİRİM YOK 

Geçen hafta cuma günü benzine 1,83 TL indirim uygulanmıştı. İstanbul’da benzin fiyatları 41,40-41,52 TL aralığında, motorin ise 43,16-43,23 TL arasında satılmaktadır. Ankara’da benzin 41,85 TL, motorin ise 43,64 TL fiyatıyla satışa sunuluyor. İzmir’de benzinin litre fiyatı 42,30 TL, motorinin ise 44,16 TL olarak satılmaktadır.

MAKSİMUM FİYATLAR KULLANILIYOR

Petrol Piyasası Kanunu’na göre, 1 Ocak 2005’ten itibaren akaryakıt fiyatlarında Serbest Fiyatlandırma Sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemle birlikte akaryakıt dağıtım şirketleri, farklı fiyat stratejilerine göre depo satış fiyatlarını belirleme özgürlüğüne sahipken, bayiler de dağıtım şirketleri tarafından kendilerine önerilen maksimum pompa satış fiyatlarını kullanıyor. Ayrıca bayiler, bulundukları bölgedeki rekabet şartlarına göre kendi pompa satış fiyatlarını belirleyebilme hakkına da sahiptir. Türkiye’de perakende satış fiyatları, rekabet şartları dikkate alınarak belirleniyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik
Sıradaki Haber Gölcük’teki fabrika personel alacak!