ARİFE GÜNÜ ORUÇ TUTMANIN SEVABI: Arife Günü Oruç Tutulur Mu? Ramazan Bayramı Arife Günü Oruç Tutmak Günah Mı?

Ramazan Bayramı arife günü oruç tutmanın sevabı araştırılmaya başladı. 9 Nisan Salı günü idrak edilen arife günü oruç tutulur mu merak konusu oldu. Mübarek Ramazan ayının son günü çok sayıda vatandaşın gündemi oruç oldu. Peki, arife günü oruç tutulur mu? İşte yanıtı..

ARİFE GÜNÜ ORUÇ TUTMANIN SEVABI: Arife Günü Oruç Tutulur Mu? Ramazan Bayramı Arife Günü Oruç Tutmak Günah Mı?

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı 11 Nisan Pazartesi günü başladı. 30 gün boyunca Ramazan oruçlarını tutan vatandaşların hanelerine bayram sevinci doldu. Bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı öncesi son oruç için niyetler edildi. 9 Nisan Salı günü eda edilen arife günü oruç tutulur mu merak edildi. Diyanet'ten arife günü oruç tutmak açıklaması geldi. Peki, arife günü oruç tutuluyor mu? İşte merak edilen arife günü oruç tutmanın sevabı..

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Arefe günü oruç tutulur mu merak eden vatandaşlar için hemen söyleyelim ki arife günü oruç tutmak faziletli sayılmıştır. Ramazan ayının son gününe denk geldiği ve ramazan ayının içine dahil olduğu için bugün oruç tutulması faziletli kılınmıştır. Diyanet'in arife günü açıklamasında, "Oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında bayram günleri gelir. Hz. Peygamber (s.a.s.) iki vakitte oruç tutulmayacağını bildirmiştir ki, birisi Ramazan Bayramının birinci günü, diğeri Kurban Bayramı günleridir" denildi.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTMANIN SEVABI

Zilhicce’nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak şunu söyler, "Arefe günü tutulacak orucun önceki ve sonraki senenin günahlarına kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum." Hacda olanların yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve hâlsizliğe düşmemeleri için Arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur.

RAMAZAN BAYRAMI 2024

Ramazan Bayramı Arefesi- 9 Nisan 2024 Salı

Ramazan Bayramı 1. Gün- 10 Nisan 2024 Çarşamba

Ramazan Bayramı 2. Gün- 11 Nisan 2024 Perşembe

Ramazan Bayramı 3. Gün- 11 Nisan 2024 Cuma