Artemis Halı, halka arz başvurusu yaptı

Artemis Halı, halka arz başvurusu yaptı

Türkiye'de halı üretiminin neredeyse tamamını karşılayan Gaziantep merkezli Artemis Halı, yatırım planlarını genişletmek ve büyümeyi desteklemek amacıyla halka arz sürecini başlatma kararı aldı.

Artemis Halı, yaptığı resmi açıklamada halka arz başvurusu kapsamında 17.000.000 adet payın satışı için İnfo Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ile anlaşma sağlandığını duyurdu.

ACME Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Artemis Halı'nın yanı sıra Armis Yatak ve Etrofil İplik markalarını da barındıran şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, halka arz süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu. Batallı: "Halka arz, şirketimiz için stratejik bir dönüm noktasıdır. Gaziantep, halı sektörümüzün kalbi konumunda ve Artemis Halı olarak bu merkezde 10 yılı aşkın süredir kalitemizi konuşturuyoruz. Sektörde öncü bir konumda yer almanın getirdiği sorumlulukla, son teknolojiyi kullanarak yüksek kalitede ürünler üretiyoruz."

Yatırımın, şirketin sektördeki lider konumunu daha da güçlendireceğini ve yeni pazarlara erişimini kolaylaştıracağını belirten Batallı, "Gaziantep'teki üretim tesisimiz toplam 40 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. Burada ürettiğimiz yüksek katma değerli ürünlerle Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına destek olmanın gururunu yaşıyoruz. 1500'den fazla satış noktamızla, Artemis Halı olarak büyümemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Halka arzın, Artemis Halı'nın sektördeki başarısını daha geniş kitlelere taşıyacağı ve Gaziantep'ten dünya pazarlarına uzanan bir başarı hikayesinin yeni bir bölümünü yazacağı öngörülüyor.