Arzu Erkan Büyükakın’a yüklendi “37 limanın denizi kirletmesine göz yumdular”

Kocaeli’yi emekçilerle birlikte yöneteceklerini belirten EMEP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Arzu Erkan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a yüklenerek, “Sanayinin plansız büyümesinin ve sermayenin rantını gözeten anlayışın bu kenti yaşanmaz hale getirdiğini söylemiştik. Tahir Büyükakın’ın projelerinden bir tanesinin müsilaj olduğunu biliyoruz. Müsilaj sorununu kabul ettiğinizde Marmara Denizi’nin kirletilmesine göz yumduklarını da kabul ediyorlar. 37 limanın denizi kirletmesine göz yumdular. Çevre kirliliğine karşı görevini yerine getirmeyen bir Büyükşehir Belediyesi var” dedi.

Arzu Erkan Büyükakın’a yüklendi “37 limanın denizi kirletmesine göz yumdular”

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, bugün Kocaeli’ye gelerek partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İzmit’te bulunan Eğitim Sen Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, partinin yerel seçim çerçevesine dair değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda Kocaeli’nin sorunlarına değinen ve çözüm önerileri getiren EMEP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Arzu Erkan, “Adaylığımızı ilan ettiğimizden bu yana yaptığımız vurguların ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Sanayinin plansız büyümesinin ve sermayenin rantını gözeten anlayışın bu kenti yaşanmaz hale getirdiğini söylemiştik” dedi.

37 limanın denizi kirletmesine göz yumdular

Erkan, “Tahir Büyükakın’ın projelerinden bir tanesinin müsilaj olduğunu biliyoruz. Müsilaj sorununu kabul ettiğinizde Marmara Denizi’nin kirletilmesine göz yumduklarını da kabul ediyorlar. 37 limanın denizi kirletmesine göz yumdular. Dip temizliği projesi başlattılar. O çamurların depolandığı alana gideceğiz. Çevreye zarar vermeden depolandığını iddia ediyorlar. Bu çamurda ne tür bileşenler olduğu bilinmiyor. Halktan gizleniyor. Canlı yaşamına zararları olabilecek depolama faaliyetinden bahsediyoruz” dedi.

Burada bile rant kaygısı var

Erkan, “Deprem konusunda ise 20 yılda yapamadıklarını 5 yılda yapacaklarını ifade ediyorlar. 150 bin bağımsız yapıyı dönüştürebileceğini söylüyor. Bunu söylerken serbest piyasanın önünü açacağız diyorsunuz. Burada bile rant kaygısı var. Bu kenti yönetenlerinin aklındaki şey bu aslında. Tahir Bey, yoksulluğu sürdürülebilir olmak için politikalar yürüttüğünü görüyoruz. Emeklilere 5 bin TL destek paketi açıklıyor. Öğrencilere destek vereceğini açıklıyorlar. Biz yaptı oldu mantığıyla olmuş Emekçilerden yana yerel yönetim anlayışının tek bir güvencesi var. Emekçileri yönetime doğrudan dahil ettiğinizde halk için karar alırsınız. Bu kenti yönetenler ‘mış gibi’ yapacaklarını ilan ediyorlar. EMEP’in yerel yönetim anlayışı olan halk meclislerinin dışında halkla birlikte yöneteceğiz diyenler yalan söylüyor” dedi.

Yalanları ifşa etmeye devam edeceğiz

Sözlerini sürdüren Erkan, “Kent Konseyi’nin söylediği danışma meclislerinden bahsetmiyorum. Halkın kararlara doğrudan katılacağı mekanizmalara ihtiyaç var. 21 Ocak’tan bu yana açtığımız tartışmalara gözlerini kapatamamaları bizlerin doğru bir noktaya işaret ettiğimiz gösteriyor. Bizim çağrımız mücadele çağrısı. Yalanları ifşa etmeye devam edeceğiz. Deprem envanter çalışmalarının yapıldığı alanlara gideceğiz. Bağıra bağıra gelen bir deprem var. Deprem dirençli kent projesini de inceleyeceğiz. Teşhirlerimizi sürdüreceğiz. Fabrikalarda işçi arkadaşlarımıza bu kentin en temel sorunu ne diyoruz. Sanayiden kaynaklı çevre kirliliği olduğunu söylüyorlar. Çünkü onlar o mahallerde yaşıyorlar. Gayrı sıhhi müesseseler var bu şehirde. Sayıştay raporunda duruyor. Bu konuda ne yapıldı? Çevre kirliliğine karşı görevini yerine getirmeyen bir Büyükşehir Belediyesi var” şeklinde konuştu.

Kaynak: Nuri Dinçer Akçaharman