"Çember-23" operasyonlarında aranan 4 bin 139 kişi yakalandı

Bakan Yerlikaya, yakalama kararı verilen kişilere yönelik yurt genelinde 1 haftada düzenlenen "Çember-23" operasyonlarında, çeşitli suçlardan aranan 4 bin 139 kişinin yakalandığını bildirdi.

"Çember-23" operasyonlarında aranan 4 bin 139 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, hapis cezası almış ve mahkemelerce yakalanması istenen kişilere yönelik yapılan operasyonların hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.

4 BİN KİŞİ

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda toplam 4 bin 139 kişi yakalandı. Bu kişilerin suç dağılımı ise dikkat çekici:

700 hırsızlık
140 dolandırıcılık
360 yağma
50 cinayet
106 cinsel suç
721 narkotik suç
49 terör suçları
448 kaçakçılık ve organize suç
1565 diğer suçlar
Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve emniyet güçlerini tebrik ederek, halkın huzurunu sağlamak adına kararlılıklarını sürdüreceklerini ifade etti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yerlikaya, operasyonların ne kadar etkili olduğunu göstermek için Sakarya'dan bir örnek verdi. Kasten yaralama suçundan 26 yıl 9 ay 21 gün hapis cezasıyla aranmakta olan O.H., aynı gün içinde Ordu İl Emniyeti tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Kaynak: AA
tutuklu Çember operasyonu Ali Yerlikaya