Karamürsel'de okuldaki deney kabusa dönüştü! Öğrenciler panik oldu

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki bir okulda deney için kullanılacak cıva tüpü, laboratuvara taşınırken yere düşüp kırıldı. Olayda bir öğrenci ve iki okul çalışanı tedbir amacıyla hastaneye götürüldü.

Karamürsel'de okuldaki deney kabusa dönüştü! Öğrenciler panik oldu
Kocaeli Haber- Karamürsel'de okulda cıva tüpü patladı

Karamürsel Atatürk Ortaokulu'nda gerçekleşen olayda, deneylerde kullanılmak üzere laboratuvara taşınan cıva tüpü kazara kutusundan düşerek yere çarptı ve kırıldı. Durumun fark edilmesiyle 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verildi. Olay yerine kısa sürede itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Öğrenciler, öğretmenler ve personel hızla tahliye edildi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Bir öğrenci ve iki okul çalışanı tedbir amaçlı Gölcük Necati Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Cıva kalıntıları uzman ekipler tarafından temizlendi ve okul geçici olarak kapatıldı.

‘HASTANEYE SEVK EDİLENLER OLDU’

Olay yerine gelen Fazlı Soytürk, “Okulda cıva döküldüğünü öğrendik. Torunum bu okulda eğitim görüyor. Durumu öğrenir öğrenmez buraya geldik, hastaneye sevk edilenler oldu" dedi. Bir başka tanık Adnan Altıparmak ise “İtfaiye araçlarının sesini duyarak okula geldik. Anladığımız kadarıyla laboratuvarda cıva dökülmüş. İtfaiye ekipleri gerekli önlemleri alarak öğrencileri tahliye etti" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA
Karamürsel Atatürk Ortaokulu Gölcük Necati Devlet Hastanesi Fazlı Soytürk