Karısını taciz eden arkadaşına intikam planı kurdular! 3 sanığa toplam 92 yıl ceza

Kocaeli'de yaşanan şok edici bir olayda, arkadaşının eşine cinsel içerikli mesajlar attığını fark eden bir adam, komşusuyla birlikte korkunç bir intikam planı kurdu. Darp, cinsel saldırı ve yağma gibi suçlardan 3 sanığa toplamda 92 yıl 5 ay 29 gün hapis cezası verildi.

Karısını taciz eden arkadaşına intikam planı kurdular! 3 sanığa toplam 92 yıl ceza
Kocaeli Haber- Sanıklara ceza yağdı

İddiaya göre, H.Z. adlı şahıs, arkadaşı M.Y.'nin eşi F.Z.'ye cinsel içerikli mesajlar gönderdiğini tespit etti. Bu duruma öfkelenen H.Z., komşusu Ü.Y. ile bir plan yaparak intikam almak istedi. H.Z., eşinin telefonundan M.Y.’ye mesaj atarak onu eve çağırdı. M.Y. eve geldiğinde, H.Z. ve Ü.Y. saklandıkları yerden çıkıp M.Y.’yi darp etti ve cinsel saldırıda bulundu. Bu anları gizlice videoya da kaydetti.

21 BİN TL DEĞERİNDE EŞYASINI VERDİ

Olaydan sonra H.Z., M.Y.'nin eşiyle de iletişime geçti ve M.Y.'nin tefecilere borcu olduğunu söyleyerek bu borcu kapatmak için para istedi. M.Y.'nin eşi F.Z., H.Z.'ye 21 bin TL değerinde ziynet eşyası verdi. H.Z., bununla yetinmeyerek M.Y.'nin otomobilini de F.Z.'nin üzerine devrettirdi. Bu gelişmelerin ardından M.Y., polise giderek H.Z.'den şikayetçi oldu. Polis ekipleri, H.Z., F.Z. ve komşuları Ü.Y.’yi gözaltına aldı. H.Z. tutuklanırken, F.Z. ve Ü.Y. serbest bırakıldı.

‘ALACAĞIM CEZAYA RAZIYIM, YAPTIKLARIM PİŞMANIM’

Davanın duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ederken, sanıklar suçlamalar karşısında savunmalarını yaptı. M.Y. ve eşi, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek en ağır cezayı almalarını talep etti. Komşu Ü.Y. ise suçlamaları reddederek, "M.Y.'ye zarar vermedim, sadece H.Z.'nin isteği üzerine video çektim" diye konuştu. H.Z. ise önceki ifadelerini tekrar ederek, "Alacağım cezaya razıyım, yaptıklarım için pişmanım" dedi.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN HAPİS CEZASI

Mahkeme, H.Z.’ye "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 8 yıl 5 ay 7 gün, "yağma" suçundan 14 yıl, "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl ve 2 bin 400 TL, "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 3 yıl, "cinsel saldırı" suçundan 19 yıl 6 ay, "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün ve "hakaret" suçundan bin 340 TL para cezası verdi. F.Z. ise "yağma" ve "kasten yaralama" suçlarından 7 yıl ve 1 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası alarak yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Ü.Y. ise "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 6 yıl, "yağma" suçundan 14 yıl, "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl ve 2 bin 400 TL, "özel hayatın gizliliği ihlal" suçundan 4 yıl ve "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

OLAYIN DETAYLARINI ANLATTI

Bir önceki duruşmada M.Y., F.Z.'nin kendisinden 500 TL istediğini, parayı gönderdikten sonra aralarında mesajlaşma başladığını söylemişti. Dört gün sonra F.Z.'nin kendisine banyoda cinsel ilişki videosu gönderdiğini belirten M.Y., bu videodan cesaret alarak cinsel içerikli mesajlar attığını ve ardından F.Z. tarafından eve davet edildiğini söylemişti. M.Y., eve gittiğinde H.Z. ve Ü.Y. tarafından yatak odasında yakalandığını ve beyzbol sopasıyla darp edildiğini, sonrasında H.Z.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunarak olayı videoya kaydettiğini ifade etmişti.

Kaynak: İHA
Darp Cinsel saldırı