Kocaeli'de abisini öldüren sanık aile içi tecavüzü anlattı! Okuyanların kanı dondu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir kardeşin, abisini boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı dava, mahkemede ortaya çıkan detaylarla gündeme oturdu.

Kocaeli'de abisini öldüren sanık aile içi tecavüzü anlattı! Okuyanların kanı dondu
Kocaeli Haber- Kocaeli'de abisini öldüren şahsın ifadesi kan dondurdu

Sanık, yıllardır abisinin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, "Beni karısı gibi kullanıyordu" dedi. Yargılama sonucunda sanığa, "kasten öldürme" suçundan, tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 15 yıl hapis cezası verildi.

ANNE SERBEST BIRAKILDI

Olay, 27 Mart'ta Erenler Mahallesi'ndeki bir evde yaşandı. Mert P. (34) ve abisi Murat P. (45) arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı ve tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada Murat P., boğazından bıçaklanarak ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Murat P., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mert P. olayın ardından gözaltına alındı ve tutuklandı, annesi Hatice P. ise serbest bırakıldı.

‘MERT’İN BU KADAR DAYANMASINA ŞAŞIRIYORUM’

Sanık Mert P., Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde, yıllardır abisinin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Olay günü de abisinin tacizine maruz kaldığını belirten Mert P., kendisini korumaya çalışırken boğuşma sırasında bıçağın abisinin boğazına geldiğini ifade etti. Annesi Hatice P. de oğlunun yıllarca Murat P.'nin hem fiziksel hem de psikolojik şiddetine maruz kaldığını anlattı. Anne, "Murat bize her türlü kötülüğü yaptı. Mert'in bu kadar dayanmasına şaşırıyorum" dedi.

‘BAHİS SİTELERİNDE KUMAR OYNUYORDU ‘

Tutuklu sanık Mert P.'nin Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına, avukatı ve annesi Hatice P. ile birlikte katıldı. Mert P., olay günü annesinin işe gittiğini ve evde yalnızca abisiyle kaldıklarını aktardı. "Abim daha sonra evden çıktı ve yalnız kaldım. Akşam üzeri önce annem, ardından abim Murat eve geldi. Abimle birlikte evin ihtiyaçlarını karşılamak üzere markete gittik. Alışverişten sonra Murat iki bira ve iki şarap aldı. Eve döndüğümüzde ben yemek yapmaya başladım; abim ise bahis sitelerinde kumar oynamaya koyuldu. Yemeği yapıp anneme götürdüm, o da yemeğini yedi; ben de mutfakta bulaşıkları yıkıyordum" şeklinde konuştu.

‘ANNEM OLAYLARA TANIK OLDU’

Mert P., bulaşık yıkarken abisi Murat P.'nin yanına gelerek para istediğini belirtti. "Param olmadığını söyledim. Bunun üzerine Murat anneme gitti. Ardından odasına geçerek şarap içmeye başladı. Bir süre sonra elinde bıçakla geri döndü ve arkamdan taciz etmeye başladı. Onu engellemeye çalıştım, ama bana saldırmaya kalktı. Bıçaklı elini tuttum; o sırada Murat elini hızla çekince bıçak boğazına saplandı ve yaralandı. Annem de olanlara tanık oldu. Korktuğum için annemin yanına gittim ve birlikte odaya geçtik. Abim de peşimizden geldi, daha sonra mutfağa döndü ve orada yere düştü" şeklinde ifade etti.

‘ANNEMİN ÇAMAŞIRLARINI GİYDİRİYORDU’

Mert P., abisinin bilincini kaybettiğini, kendisinin de müdahale ettiğini ve 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunduğunu dile getirdi. Abisi Murat P'nin kendisine 13 yaşından beri cinsel tacizde bulunduğunu da söyleyen Mert P., "Olay günü de aynı şekilde bana cinsel tacizde bulunmak istedi. Beni Annemi öldürmekle tehdit etti. Kaç defa annemi ondan kurtardım. Eğer tecavüz olaylarından bahsedersem annemi ve abim M'nin eşini öldüreceğini söyledi. Hatta anneme zarar vermesin diye kapısının önünde nöbet tutuyor, yatıyordum. Murat, sürekli bana annemin iç çamaşırlarını giydiriyordu, o şekilde bana cinsel saldırıda bulunuyordu" şeklinde konuştu.

‘HİÇ KİMSEYE ANLATMADIM’

Mert P., savunmasına şöyle devam etti: "Savcılıkta öğrendiğim kadarıyla Murat, abim M.'ye de cinsel tacizde bulunmuş. Murat annemi çok dövüyordu, boğmaya çalışıyordu. Annemi süpürgenin sapıyla döver, başını duvara sürterdi. Annemi çok seviyorum. Anneme evde hiç iş yaptırmaz sürekli ben yapardım. Abim Murat'ın bana yaptıklarından dolayı hiç şikayette bulunmadım. Sadece olaydan 2 ay kadar öncesinde bana bulunduğu tacizi anneme anlattım. Onun dışında bana yaptıklarını kimse bilmiyordu. Murat bana cinsel saldırıda bulunduğu zaman ağzımı kapatıyordu. Annem zaman zaman sesleri duymuş ama korktuğu için yanımıza gelememiş. Olaydan bir hafta önce bana yine cinsel eylemde bulundu. Maktul ilişkiden sonra beni sıcak suyla yıkıyordu.

‘ŞARABA UYKU İLACI KOYUYORDU’

Sanığın savunmasının ardından anne H.P.'ye de söz verildi. Oğlu Murat'ın kendisini çalıştırdığını ifade eden H.P., "Bana mendil sattırırdı ve o paraları elimden alırdı. O gün işten saat 17.00 civarında döndüm. Evde yalnızca Mert vardı, Murat henüz gelmemişti. Murat, yaklaşık bir saat sonra eve geldi. Daha sonra iki oğlum alışverişe gittiler ve geri döndüler. Mert yemek yapmaya başladı. Yemek hazır olduğunda Mert, yemeği bana getirdi. Ben de yemeğimi yedim, Murat ise şarap içip kumar oynuyordu. Murat’ın elindeki şaraba hap koyduğunu gördüm. Bir süre sonra uykuya daldığım için odama gittim" diye konuştu.

‘MERT, YARASINA TAMPON YAPTI’

Bir süre sonra Murat'ın elinde bıçakla odaya girdiğini belirten anne H., "Murat benden kumar oynamak için para istedi. Param olmadığını söyledim, bu nedenle kapıyı çarpıp dışarı çıktı. Bir müddet sonra Mert'in 'Abi yapma, bırak, rahat dur' diye bağırdığını duydum. Murat'ın Mert'e cinsel saldırıda bulunabileceğinden endişelendiğim için seslerin geldiği yere doğru koştum. Murat’ın elinde bıçak vardı. Mert, Murat'ın elini tutmaya çalıştı. Murat, elini hızlıca çekince bıçak boğazına saplandı. Mert, onun yarasına tampon yaptı. Oğlum Mert'ten şikayetçi değilim. Oğlum Murat'ın bize yaptığı her şeyi gördüm" şeklinde konuştu.

‘OĞLUM MERT’TEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM’

Oğlu Murat'ın kendisine de cinsel saldırıda bulunmaya çalıştığını ifade eden H.P., "Murat'a 'Seni mahallede rezil ederim' dediğimde korktu. Şikayet etmeyi düşündüm ama bizi ölümle tehdit ettiği için çok korktum. Maktul, beni ve Mert'i döverdi. Hatta evdeki demirle Mert'i de dövdüğünü görmüştüm. Oğlum Mert'i koruyamadım. Gözlerimle görmemiş olsam da, duyduğum seslerden Murat'ın Mert'e cinsel tacizde bulunduğunu biliyordum fakat korktuğumuz için şikayet edemiyorduk. Eğer şikayet etseydik, aynı şekilde geri döner ve bizi öldürecekti. Murat zaman zaman intihar edeceğini ve babasının yanına gideceğini söylerdi. Sürekli yanında bıçak taşırdı" şeklinde konuştu.

‘ANNEMİN ETEĞİNİ GİYDİRİRDİ’

Sanığın ortanca abisi M.P. ise olay gecesine ilişkin görgüsü olmadığını ifade ederek, "Ben 14 yaşındayken abim Murat bana yönelik cinsel istismar eyleminde bulundu. Annem lokantada bulaşıkçı olarak çalışıyordu. Evde 3 kardeş yalnızdık. Abim müstehcen dergilere bakardı. Bana, 'Gel bunlar gibi yapalım' diyordu. Yaşım küçük olduğu için pek fazla anlamıyordum. Murat, küçükken bana annemin eteğini giydirdi, arkama geçip okşamaya başladı. Canım yanınca kaçtım ve ağladım. Anneme söyleyeceğimi söylediğimde bir şey yapmadı. Birkaç defa daha aynı şeyi yapmaya yeltendi ama ben tepki gösterince yapmadı, 'Anneme söylerim' deyince korkuyordu. Ben karşı koyduğum için benden vazgeçip kardeşime yapmaya başlamış. Kardeşim o zamanlar 5 yaşındaydı" şeklinde ifade etti.

‘OYUN GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM’

Küçük olduğu için yaşananları oyun olarak algıladığını ifade eden M.P., "O sırada aklıma kötü bir şey gelmiyordu. Abimin kardeşime böyle bir şey yapabileceğini düşünmemiştim. Zaman zaman onların tartışmalarına şahit oluyorduk ama cinsel saldırı olayına tanık olmadım. Maktul, ailemize ve bana şiddet uyguluyordu. Geçen yıl beni evden atmıştı. Maktul, daha önce beni arayıp alkollü bir şekilde ağlayarak, 'Babamızın emaneti' derdi. 'Babamızın emaneti olanı koruyamadım' diyerek gözyaşı döktü, bu yüzden işe sokamadığı için üzgün olduğunu düşündüm. Olayı taciz olarak algılayamadım."

Kocaeli'de abisini öldüren sanık aile içi tecavüzü anlattı! Okuyanların kanı dondu - Resim : 1

Kocaeli Haber- İzmit'te öldürülen şahsın ifadesi

Kocaeli Haber- Kocaeli'de abisini öldüren şahsın ifadesi

Kaynak: İHA
Erenler Mahallesi cinayet taciz