Nilda Turgut kimdir? Nilda Turgut neden öldü?

Tekirdağ'da Balkan Nöroloji Kongresi'nden dönen dört doktorun bulunduğu elektrikli cip, bir istinat duvarına çarptı. Kazada, nöroloji uzmanları Prof. Dr. Nilda Turgut ve Uzman Doktor Emel Ersöz hayatını kaybederken, diğer iki doktor hastaneye sevk edildi.

Nilda Turgut kimdir? Nilda Turgut neden öldü?
Tekirdağ'da feci kaza iki akademisyen hayatını kaybetti

Ekipler, olay yerindeki incelemelerinde iki doktorun yaşamını yitirdiğini tespit etti. Araçta sıkışan sürücü L.K. ile yaralı yolcu A.A.G., ilk müdahalenin ardından hastaneye götürüldü. Doktorların cesetleri, savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Kazanın, doktorların kongreden dönerken meydana geldiği iddia ediliyor.

İKİ AKADEMİSYENİ HAYATTAN KOPARDI

Kumbağ’da gerçekleşen trafik kazasında, Namık Kemal Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Nilda Turgut ve Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde görev yapan Uzman Dr. Emel Ersöz yaşamını yitirdi. Kaza sonrası meslektaşlarını kaybetmenin acısını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, "Kumbağ’da meydana gelen kazada, değerli arkadaşlarım Prof. Dr. Nilda Turgut ve Uzm. Dr. Emel Ersöz’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

NİLDA TURGUT KİMDİR?

Namık Kemal Üniversitesi’nde akademisyen olan Nilda Turgut kendini şu ifadelerle tanıttı:

1969 yılında Bursa'da dünyaya geldim. Eğitim hayatıma ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde Ankara ve İstanbul'da devam ettim. 1992 yılında Ankara Üniversitesi'nden mezun oldum. Ardından, 1993-1998 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalıştım. 1999 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda Uzman Doktor unvanıyla görev almaya başladım ve 2006'da Doçentlik unvanını kazandım. 2010 yılında Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'na geçiş yaptım ve 2011 yılında Profesör unvanına ulaştım.

2007 yılında Chicago Üniversitesi'nde 6 ay boyunca Nöroimmünoloji ve Nöropatoloji alanlarında araştırmalar yaptım. Türk Nöroloji Derneği'nin Nöromusküler Hastalıklar, Multipl Skleroz ve Beyin Damar Hastalıkları çalışma gruplarında aktif olarak yer almaktayım. 2010 yılından bu yana Namık Kemal Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda Nöromusküler Hastalıklar, Multipl Skleroz ve Beyin Damar Hastalıkları üzerine çalışmalar yapmaktayım. Ayrıca Klinik Nöroloji yan dal uzmanlığım ve Vasküler Nöroloji sertifikam bulunmaktadır.

Aynı zamanda Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak görev yapmaktayım. Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu'nda da üye olarak hizmet vermekteyim. Türk Nöroloji Derneği ve EEG-EMG Derneği'ne de üyeliğim bulunmaktadır.

Kaynak: NTV Haber
Tekirdağ Emel Ersöz Nilda Turgut