Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASELSAN Temettü Ödemesi Ne Zaman? ASELSAN Ne Kadar Temettü Verecek? ASELSAN Temettü

Aselsan temettü ödemesi araştırmaları hızlandı. Çok sayıda vatandaşın gündeminde yer alan ASELSAN temettü ödeme tarihi belli oldu. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden beklenen duyuru geldi. Peki, Aselsan temettü ödemesi ne zaman verilecek? İşte ASELSAN temettü öde tarihi..

Aselsan temettü ödemesi araştırmaları

Aselsan temettü ödemelerinin yapılacağı tarih merak edilmeye başladı. Borsa’yla ilgilenen vatandaşların gündeminde ilk sırada yer alan ASELSAN (ASELS) temettüleri ne zaman verileceği merak konusu oldu. Hisse başına gelecek temettü ne kadar oldu araştırılmaya başladı. Çok sayıda vatandaşın gündem maddesi olan temettü ödemelerinin yapılacağı tarih açıklandı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden gelen duyuruda ASELSAN temettü ödemesi ne zaman belli oldu. Peki, ASELSAN ne kadar temettü verecek? İşte yanıtı..

ASELSAN TEMETTÜ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Beklenen duyuru geldi. Aselsan (ASELS) temettü ödeme tarihi açıklandı. ASELSAN’ın 22 Kasım 2023 tarihinde pay başına net 0,08 TL temettü dağıtacağı söylendi. Ödemeler nakit olarak yapılacak ASELSAN temettü ödemesi 24 Kasım Cuma günü hesaplarda olacak. Hisse başına gelecek beklenen temettü 0.09 TR olarak kayıtlara geçti. Ödeme almak için 22 Kasım tarihinden önce hisse alınması gerekiyor.

KASIM AYINDA TEMETTÜ ÖDEYECEK ŞİRKETLER

– Kardemir Demir Çelik (KRDMD): Pay başına net 0,10 TL temettü dağıtacak. Ödemeler 30 Kasım’da hesaplara yatacak.

– Lokman Hekim (LKMNH): Pay başına net 0,21 TL temettü dağıtacak. Ödemeler nakit olarak 4 Aralık’ta hesaplarda olacak.

– Özsu Balık (OZSUB): pay başına net 0,06 TL temettü dağıtacak. Ödemeler 4 Aralık’ta hesaplarda olacak.

– Doğuş Otomotiv (DOAS): 24 Kasım’da pay başına net 5,11 TL temettü dağıtacak. Doğuş ödemeleri nakit olarak 26 Kasım’da hesaplarda olacak.

– SDT Uzay (SDTTR) : 24 Kasım’da pay başına net 0,35 TL temettü dağıtacak. Ödemeler 28 Kasım’da hesaplarda olacak.

– Kayseri Şeker (KAYSE): 28 Kasım’da pay başına net 0,21 TL temettü dağıtacak. Beklenen ödemeler nakit olarak 30 Kasım’da hesaplarda olacak.

– Kardemir Demir Çelik (KRDMA): 28 Kasım’da pay başına net 0,10 TL temettü dağıtan Kardemir ödemeleri 30 Kasım’da hesaplarda olacak.

TEMETTÜ NE DEMEK?

Temettü, genellikle bir şirketin karından elde edilen kar payını ifade eden bir terimdir. Bu terim bir şirketin hissedarlarına kar payı dağıtması anlamına gelir. Şirketler genellikle belirli bir dönem sonunda elde ettikleri karın bir kısmını temettü olarak hissedarlara öderler. Temettü, hisse senedi yatırımcıları için önemli bir gelir kaynağı olabilir. Ancak, şirketin karının bir kısmının temettü olarak dağıtılması, şirketin büyüme potansiyelini sınırlayabilir, çünkü dağıtılan kâr, şirketin yeniden yatırım yapma veya borç ödeme gibi diğer finansal hedeflerine kullanılamaz.