Asgari ücret 2. toplantı ne zaman yapılacak, zam oranı belli oldu mu? Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantı tarihi 2024!

Asgari ücret 2. toplantı ne zaman yapılacak, zam oranı belli oldu mu? Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantı tarihi 2024!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Başkanı Burak Akkol ve TÜRK-İş temsilcisi Ramazan Ağar ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon, 2024 asgari ücretini belirlemek için uzlaşma yollarını arıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçilerin enflasyona ezilmesini istemeyerek adil bir ücret belirlenmesini talep etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız. Şartlar ne olursa olsun kayıt dışı istihdam ve işsizlik ile mücadeleye devam edeceğiz. Toplantıların adil bir değerlendirme anlayışı ile gerçekleşeceğine inanıyorum." dedi. Işıkhan, ücretlerin genel düzeyini göz önünde bulunduran Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, vatandaşların refahını artırma çabasında olduğunu ifade etti.

TİSK Başkanı Burak Akkol ise "Ekonomimizdeki iyileşme sürecinin korunmasını önemsiyoruz." diye konuştu. TÜRK-İş temsilcisi Ramazan Ağar ise asgari ücretin koruma ücreti olduğunu belirterek, "Asgari ücret aylardır açlık sınırının altındadır. İşçilerin geçim şartlarının iyileştirilmesi yönünde atılan adımlar sürdürülmelidir." dedi. Ağar, vergide adalet sağlamaya yönelik adımların devam etmemesine dikkat çekti.

Asgari Ücret 2. Toplantısı Ne Zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 18 Aralık Pazartesi günü saat 13.30'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek. Komisyon, üçlü diyalog mekanizması çerçevesinde en tutarlı asgari ücret zammını belirleyecek. Yeni asgari ücretin oy çokluğu veya oybirliği ile belirlenebileceği toplantıda, işçi ve işveren temsilcileri süreçte önemli rol oynayacak.