Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM 2024 SON DAKİKA: Asgari Ücrete Ara Zam Var Mı Kulislerde Hareketlilik Başladı! Asgari Ücret Temmuz Zammı Yapılacak Mı?

2024 ocak zammında net 17 bin 2 TL olan asgari ücret yılın yarısında un ufak oldu. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ara zam yapılan asgari ücrete bu yıl ara zam olup olmayacağı merak konusu oldu. Kulisleri hareketlendiren asgari ücret ara zam paylaşımları peş peşe geldi. Temmuz ayına kısa süre kala gözler ara zamma çevrildi. Peki, asgari ücrete ara zam var mı? İşte son dakika gelişmesi..

2024 ocak zammında net

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM 2024 / Asgari ücret 2024 ara zam gelişmeleri milyonlarca vatandaşın takibine girdi. Her yıl aralık ayında belirlenen asgari ücret 2024 yılında net 17 bin 2 TL brüt 20 bin 2 TL olarak belirlendi. Mayıs ayının bitmesine sayılı gün kala evdeki hesabı çarşıya uyduramayan çalışanlar gözlerini temmuz ara zammına çevirdi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret ara zam 2024 kulisleri hareketlendirdi. Geçtiğimiz yıl ocak ve temmuz olmak üzere 2 kez zam gören asgari ücret 2024 temmuz ayında da zamlanacak mı merak edildi. Peki, asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücret temmuz zammı yapılacak mı? İşte merak edilenler..

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?

Asgari ücretle çalışan milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği ara zam kapılarını kapatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI YAPILACAK MI?

Temmuz ayına kısa süre kala art arda açıklama geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, “Artışla ilgili herhangi bir şey gelirse destekleriz. Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyelerini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görevi olmalıdır. Bu nedenle buna benzer teklifler gelirse, biz gerekli katkıları sağlarız” dedi. Ankara kulislerini hareketlendiren asgari ücret ara zam gelişmesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Şimşek görüşmesi oldu. Asgari ücretin Temmuz ayında 20.000 TL’ye çıkarılacağı yönünde iddialar oluşmaya başladı ancak henüz resmi açıklama gelmedi.