Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM OLACAK MI SON DAKİKA: Temmuzda Asgari Ücrete Ara Zam Var Mı? Kabine Toplantısı Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücretle çalışanların dört gözle beklediği ara zam son durum merak konusu oldu. Temmuz ayının yaklaşmasıyla geçtiğimiz yıl 2 kez zamlanan asgari ücret bir kez daha ara zam görecek mi merak edildi. Ocak ayında net 17 bin 2 TL olan çıkarılan asgari ücret Kabine açıklaması geldi. Peki, asgari ücret ara zam olacak mı? İşte yanıtı..

Asgari ücretle çalışanların dört

Her yıl aralık ayında güncellenen asgari ücret geçtiğimiz yıl temmuz ayında ara zam gördü. Milyonlarca çalışanın en önemli gündem maddesi olan asgari ücret gelişmelerinde son durum masaya yatırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret ara zammının olmayacağını, aralık ayında yenileneceğini söyledi. Kulisleri karıştıran asgari ücret ara zam sinyali konuşulmaya başladı. Kabine Toplantısı asgari ücret açıklaması kulak veren vatandaşlar için güncel açıklama geldi. Peki, asgari ücret ara zam olacak mı? Asgari ücret temmuz zammı var mı? İşte son dakika asgari ücret 2024 gelişmesi..

KABİNE TOPLANTISI ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

2024 yılında net 17,002.12 TL, brüt 20,002.50 TL olan asgari ücret Kabine Toplantısı maddeleri arasında yer aldı. 4 Haziran Salı günü yapılan Kabine Toplantısı ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Bir önceki döneme göre net asgari ücret artışı yüzde 49 olarak gerçekleşti” diye konuştu. Asgari ücret ara zam yapılacağına dair bir açıklama yapmadı.

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM OLACAK MI?

Asgari ücret ara zam olacak mı merak eden vatandaşlar bekleyişe geçti. Temmuz ayına kısa süre kala enflasyon oranları daha önemli hale geldi. Memur ve emekli maaşlarının tekrar güncelleneceği temmuz ayında asgari ücrete de ara zam yapılacağı yönünde beklentiler oluştu ancak hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında zam olacağını söylemedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı” diyerek zam kapılarını kapattı.