Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari Ücret Bugün Açıklanacak Mı? Asgari Ücret 3. Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta? Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Hayat şartları karşısında beli iyice bükülen asgari ücretli çalışanlar dört gözle yeni asgari ücret 2024 rakamını beklemeye başladı. İlk 2 toplantıyı geride bırakan Asgari Ücret Komisyonu 3. toplantı için geri sayıma geçti. 25 Aralık Pazartesi günü yapılacak asgari ücret 2024 3 toplantı ne zaman sorgulandı. Peki, asgari ücret bugün açıklanacak mı? 2024 asgari ücret bugün belli olur mu? İşte yanıtı..

Hayat şartları karşısında beli

Son dakika haberleri bugün yeni gelişmeler geldi. 2024 yılına girmeye sayılı gün kala milyonlarca vatandaşın gözü kulağı asgari ücret açıklamasına çevrildi. Yeni yılda ne kadar maaş alacağını merak eden vatandaşlar asgari ücret bugün açıklanacak mı sorusuna yanıt aramaya koyuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerden henüz rakam vermedi ve gözler 3. toplantıya çevrildi. Çok sayıda vatandaş asgari ücret 2024 3 toplantı ne zaman merak etti. Beklenen gün geldi. Peki, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücret toplantısı saat kaçta? İşte yeni asgari ücret 2024..

ASGARİ ÜCRET BUGÜN AÇIKLANACAK MI?

Geçim derdinin tam ortasında olan vatandaşlar umut ışığını yaktı. Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş için yeni bir dönüm noktası geldi. 25 Aralık Pazartesi gününe girişle birlikte son dakika asgari ücret ne kadar oldu 2024 gelişmesi incelenmeye başladı. 11 Aralık ile 18 Aralık tarihlerinde görüşen Asgari Ücret Komisyonu henüz bir rakam vermedi. Yüzde 30’dan Yüzde 55’e kadar zam oranlarının masaya yatırıldığı asgari ücret görüşmelerinde sıra 3. toplantıya geldi. 2023 asgari ücret ne zaman açıklandı hemen açıklayalım. 2022 yılında 7 Aralık’ta başlayan asgari ücret maratonu 22 Aralık 2022 günü sona erdi ve 2023 asgari ücret açıklandı. 2024 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretin 25 Aralık Pazartesi günü belli olacağı kulislerde konuşuluyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yok.

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

İlk 2 toplantıda sonuç alamayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir kez daha bir araya gelecek. İşçi, işveren ve hükümet kanadının zam pazarlığında gözler yeni rakamda. Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman saat kaçta merak eden vatandaşlar için hemen belirtelim ki 25-29 Aralık tarihlerinde yapılması planlanıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu yaptığı flaş açıklamada, “Üçüncü görüşmeyi inşallah yapıp aralık ayı içerisinde pazartesiden itibaren asgari ücret tespit komisyonu tekrar bir araya gelmek suretiyle cuma gününe kadar belli olacaktır. Bu hafta içerisinde memur ve memur emeklilerine yüzde 50’ye yakın bir zammın söz konusu olacağı ortaya çıkıyor” dedi. İşte yüzdelere göre asgari ücret zammı tablosu..

Yüzde 35 zam olursa asgari ücret 15 bin 392 TL

Yüzde 40 zam yapılırsa 15 bin 962 TL

Yüzde 45 zam olursa 16 bin 532 TL

Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 TL

Yüzde 55 zam gelirse 17 bin 673 TL