Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücret ne kadar, yüzde kaç zam olacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak?

Yeni yıl öncesinde milyonlarca

Yeni yıl öncesinde milyonlarca çalışanın merak ettiği konu olan 2024 asgari ücreti, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın açıklamaları ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın değerlendirmeleriyle gündemde. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda bu yıl farklı mesleklerden asgari ücretli 4 işçinin yer alacak olması, önemli bir değişiklik olarak dikkat çekiyor.

Asgari ücretin belirlenmesi sürecindeki gelişmelerle ilgili bilgi veren TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024 asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını açıkladı. TÜRK-İŞ heyetinde bu yıl, farklı mesleklerden asgari ücretli 4 işçinin yer alacağını belirten Atalay, bu durumun geçmiş yıllardan farklı olduğunu vurguladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun masasına gelecek ilk rakamın, 6 aylık enflasyon tahminine dayalı olarak hesaplanan asgari ücret olacağı ifade ediliyor. Bu doğrultuda, yüzde 37,76’lık 6 aylık enflasyon tahminine göre net asgari ücrette 15.707,39 TL rakamında pazarlıkların başlaması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ettiğini ifade etti. Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde işçi ve işveren temsilcilerini davet ederek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını aralık ayında başlatacaklarını belirtti.

2024 asgari ücretinin belirlenmesi süreci, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya geldiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yapılacak görüşmelerle şekillenecek. Çalışanların ve işverenlerin yoğun ilgi gösterdiği bu süreçte, enflasyon, yaşam maliyetleri ve ekonomik faktörlerin dikkate alınarak adil bir asgari ücret belirlenmesi hedefleniyor. Gelişmelerle ilgili haberler, masaya yatırılacak ilk rakam ve sonuçlar, önümüzdeki günlerde merakla bekleniyor.