Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ARA ZAM FLAŞ GELİŞME: Tüm Hesaplar Değişti! Asgari Ücret Temmuz Ara Zam Geldi Mi?

Temmuz ayının son günlerini yaşadığımız bugünlerde en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. 6 aylık enflasyon oranına göre memur ve emekli zamları netleşti. Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret ara zam hususunda son karar geldi. Peki, asgari ücret ara zam var mı? İşte yanıtı..

Temmuz ayının son günlerini

Temmuz ayına girişle birlikte TÜİK haziran ayı enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık 71,60 olarak açıklandı. Memur ve emekli maaşları yılın ikinci yarısında zamlandı. Temmuz ayı maaş farklarını bekleyen emekliler cephesinde en düşük aylık 12 bin 500 TL oldu. Tüm bunların yaşandığı günlerde gözler asgari ücret ara zam gelişmesine çevrildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret ara zam açıklaması geldi. Peki, asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte merak edilenler..

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ARA ZAM 2024

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir. Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fatih Ürek'in sunduğu gündüz kuşağı
Sıradaki Haber 27 Eylül Fatih Ürek Gelin Görümce Kim Elendi? Fatih Ürek İle Gelin Görümce 100.000 TL Kim Aldı? 27 Eylül Fatih Ürek Gelin Görümce Puanları