Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI 2024 FLAŞ GELİŞME: Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Temmuz Asgari Ücret Zam Geldi Mi?

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zam oranı araştırılmaya başladı. Geçtiğimiz yıl ocak ve temmuz aylarında yılda 2 kez zam veren hükümet temmuz maaşları öncesi harekete geçti. Emekli ve memurun temmuz zam oranının belli olmasıyla gözler asgari ücrete çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücret açıklaması geldi. Peki, yeni asgari ücret ne kadar oldu? İşte asgari ücret 2024 temmuz..

Milyonlarca çalışanın dört gözle

Her yıl aralık ayında yenilenen asgari ücret geçtiğimiz yıl ocak ve temmuz aylarında güncellendi. 2024 ocak ayında yüzde 49 zam gören asgari ücret net 17 bin 2 TL brüt 20 bin 2 TL oldu. Asgari ücretle çalışan milyonlarca işçinin gündemi temmuz ayının gelişiyle yeni zam oranına çevrildi. 3 Temmuz’da açıklanan TÜİK haziran ayı enflasyon oranı ardından asgari ücret 2024 temmuz bekleyişi başladı. Peki, yeni asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret zam geldi mi? İşte yanıtı..

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI 2024

Merakla beklenen asgari ücret temmuz zammı açıklaması henüz gelmedi. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan emekli ve memur maaş zammı ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ardından bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir” açıklamasında bulundu. Şimşek vergi konusuna ilişkin olarak “Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız” dedi.