Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücret yüzde 34 arttı. Belediye işçisine zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği asgari ücret ara zammı belirlendi. Asgari ücrete yüzde 34 zam geldi, 11.402 lira oldu. Belediye personelleri gözlerini yönetime dikti. İşte son gelişmeler…

Milyonların beklediği asgari ücret

Asgari ücrete nasıl bir ara zam yapılacağı uzun zamandan beri kamuoyunun gündemindeydi. Sürekli artan hayat pahalılığı karşısında eriyen ücretler nedeniyle asgari ücrete geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ara zam yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün gerçekleştirilen üçüncü toplantının ardından karara vardı.

 

11.402 TL

Gerçekleştirilen son görüşmenin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı. Temmuz ayından itibaren asgari ücret yüzde 34 oranında zamlanarak, 8.506 liradan 11.402 liraya yükseldi. 

 

BÜYÜKŞEHİR VE 12 İLÇE

Özellikle kamu kurumlarında çalışan işçiler asgari ücretin artmasının ardından gözünü yönetimlere dikti. Kocaeli’de de Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçe belediyesi işçileri, zam beklentisine girdi. 

 

ORTALAMA YEVMİYELER

Kocaeli’de bugün itibarı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde ortalama yevmiyeler 530 lira seviyesinde. İlçe belediyelerinde ise yevmiyeler 450 TL bandında seyrediyor. Asgari ücretin yevmiyesi de 447 liraya yükseldi. Doğal olarak da işçiler, enflasyona karşı belediye yönetimlerinin kendilerini korumasını istiyor.

 

ADIM ATILMASINI İSTİYORLAR

Hayat pahalılığı belediyede çalışan için de fabrika işçisi için de asgari ücretle çalışan personeller için de aynı oranda artıyor. Asgari ücret seviyesinin üzerinde maaş alan ve sözleşmeye tabii olan işçiler, işverenlerinin kendilerini korumasını ve sendikaların bu yönde adım atmasını istiyor.

 

SENDİKALAR HAREKETE GEÇECEK

Kocaeli’de de en çok belediyede örgütlü olan başta Hizmet İş Sendikası olmak üzere Belediye İş Sendikası ve Genel İş Sendikalarının, önümüzdeki günlerde belediye başkanlarından randevu isteyerek, asgari ücret artışının ardından zam talebinde bulunacak. 

 

MAYIS İTİBARI İLE ENFLASYON YÜZDE 14

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve birçok ilçe belediyesinde temmuz ayında enflasyon artı 2 puan gibi bir zam verilmesi öngörülüyordu. Mayıs ayı itibarı ile 5 aylık enflasyon yüzde 14 seviyesinde. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından, artı 2 puan daha eklendiğinde zam oranının yüzde 18-19 bandında olması seyrediyor. Sendikaların da bu rakam üzerine en az yüzde 15 seviyesinde ilave zam talep edilebileceği konuşuluyor. Bakalım önümüzdeki günlerde konuyla ilgili nasıl gelişmeler yaşanacak?